Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wzrok zaburzony

kręgosłup uszkodzony w części szyjnej a wpływ na wzrok

Polecane posty

Gość wzrok zaburzony

czy to moze być przyczyną pogarszania się wzroku

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
watpie, ale musisz zrobic tomograf i sprawdzic czy nie masz w głowei guza który uciska na czesc mózgu odpowiedzialna za wzrok

Gość wzrok zaburzony
co to to nie ,za bardzo się boję

Gość wzrok zaburzony
dodam jeszcze ,że oczy bardzo często mi łzawią i szczypią

Gość laporushi
dokładnie, bzdury, mam zwyrodnienie kręgosłupa części szyjnej przesunięty dysk, szczypanie i łzawienie podchodzi mi bardziej pod alergie, albo za długie siedzenie przy kompie

Gość wzrok zaburzony
mam spejalne okularki do pracy przy komputerze łzawienie i szczypanie to dodatkowa sprawa czasem widzę wszystko przez mgłę, bola mnie oczodoły

Gość to raczej zatoki

Gość może jeszcze rady jakieś

Gość Meritum Zdrowia
Jak najbardziej. Mięsnie kręgosłupa szyjnego to jedyne mięśnie odruchowo połączone z gałką oczną. Dlatego ich przeciążenie może skutkować osłabiającym się wzrokiem .Pacjenci zazwyczaj opisują ten stan jak "patrzenie przez nieprzetartą szybę samochodu". Doświadczenie pokazuje iż odpowiednie mobilizowanie tych mięśni potrafi przynieść niesamowite wręcz rezultaty. Nie są one jednak długotrwałe ze względu na powrót pacjenta do starych nawyków( np.:zbyt wiele godzin spędzanych przed komputerem).Dlatego pozostają albo regularne wizyty u terapeuty manualnego lub też stosowanie metod rozluźniających napięcia mięśni w obrębie kręgosłupa szyjnego - na pewno przyniosą poprawę tylko nie wiadomo w jakim stopniu.

Gość krychan
Dnia 16.03.2010 o 18:53, Gość laporushi napisał:

dokładnie, bzdury, mam zwyrodnienie kręgosłupa części szyjnej przesunięty dysk, szczypanie i łzawienie podchodzi mi bardziej pod alergie, albo za długie siedzenie przy kompie

Akurat kolega powyzej moze pisac prawde. Choruje na ostry bol kregoslupa w odcinku ledzwiowym i mam nuzenca(powoduje objawy zapalenia spojowek znaczy sie robi sie stan zapalny i brak plynu nawilazajacego). Prawie wyleczony ale to bedzie wracac bo cos w kregoslupie powoduje stan zapalny kolo rdzenia