Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonamamama

moje dziecko ma 1 rok i 2 miesiące i jeszcze nie chodzi-martwie sie

Polecane posty

Gość zaniepokojonamamama

dzieci moich kolezanek juz dawno chodzily w tym wieku, mówia ze to powod do niepokoju-czy powinnam sie martwic?

Gość jjjjjjjjjjjjj
Zdrowe dziecko ma czas do 18 miesięcy, żeby samodzielnie chodzić. Chodzi trzymane za rączki? Przy meblach? Raczkuje? Ruchowo ogólnie sprawne? Jeżeli tak, to bez paniki.

Gość zaniepokojonamamama
tak,zaczela raczkowac jakies 2 m temu,tez pozno , ale zaczela, i tez wszyscy mi mowili ze nie jest to normalne ze nie raczkuje, chodzi przy meblach ,czasami sie pusci i sama przejdzie kilka kroków od kanapy do regału, ale bardzo boi sie sama isc , jak chcemy ją troche samą puscic to panicznie sie nas łapie

Gość jjjjjjjjjjjjj
No to czym się przejmujesz??? Raczkować przede wszystkim dziecko nie musi. Nie czytaj tyle i nie słuchaj innych, co twoje dziecko powinno, a czego nie - wyluzuj :) Najgorsze co można zrobić to właśnie przerzucać fora internetowe i artykuły w poszukiwaniu odpowiedzi ;) Z twoją córeczką jest wszystko jak najbardziej w porządku, a\daj jej czas :) A że się boi - no cóż, też byś się bała ;)

Gość moja ma 13 miesięcy i tez nie
chodzi sama - tylko trzymajac sie stolika itp. Jest bardzo ostrozna i boi sie puścić - ale pewnie lada chwila zaczna - bedzie ok.