Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaMatuśka

rotawirus

Polecane posty

Gość mamaMatuśka

Jak wygląda kupa przy rotawirusie czy jest to całkowita woda wchłąniąjąca w pampers,mój synek od wczoraj robi kupke ze śluzem boje sie ze to rota bo oboje z mężem w zeszłym tygodniu bylismy chorzy ,Mały ma pól roku o wczoraj zro bił popołudniu 2 kupki e sluzem i miał wnocy temperaturę do 38 st i dzis to samo dwie kupy lużniejsze ze sluzem i ogólne marudzenie i rozdraznienie ,zastanawiam sie czy to nie ząbki bo sie ślini wpycha sobie wszystko do buzi ale nie da sobie zobaczyc do buzi bo jest rozpacz i wydaje mi sie ze ból jest falowy . Czy to może byc rota??czy jednak ząbki ?

Gość Dominika80
idź do lekarza z dzieckiem

Gość ja wiem a może nie wiem
idź do lekarza przy rota często są chlustające wymioty 6 m-cznego dziecka nie wolno leczyć na własną rękę ! kupa ze śluzem, gorączka 38 -, a ty nie poszłaś do pediatry ??? dlaczego ? malutkie dzieci mają biegunkę przy wielu infekcjach np. przy zapaleniu dróg moczowych i wielu innych do lekarza !

Gość mamaMatuśka
tylko pytanie czy dwie kupy na dobę wolniejsze ze śluzem to juz biegunka ,nie wymiatuje ,wczoraj byłam w kontakcie telefoniczym z naszym pediatra i pouczyła mnie co robic w przypadku rota ,tylko ze On jak miał 4,5 miesiąca wychodziły mi jedynki dolne i objawy były podobne ,kupka ze śluzem ,gorączka ,rozdrażnienie ,brak apetytu boje sie isc do przychodni zeby nie złapał czegos gorszego bo jak to zabki to jest podatny na infekcje

Gość mamaMatuśka
aha u pediarty bylismy 2 tyg temu robilismy badana moczy i morfologię i wyniki były ksiązkowe

Gość moje dziecko mialo
podobnie . Tez luzniejsze kupki ze sluzem, ale tak ze dwie trzy na dobe. Lekkie rozdraznienie i goraczke. Nawet ze dwa razy zwymiotowalo. Ogolny stan dobry, troche mniejszy apetyt ale rzaden dramat. Trwalo to przez tydzien (dziecko wtedy mialo 6 miesiecy) i tez ie wiedzialam isc do lekarza czy nie. W koncu w jaikms madrym pismie wyczytalam, ze w takiej sytuacji koniecznie trzeba do lekarza. To byla niedziela. Pojechalam z dzieckiem do prywatnej kliniki na dyzur (wizyta ok 200 zl). Po bardzo krotki wywiadzie i badaniu, lekarka popatrzyla na dziecko potem na mnie wzruszyla ramionami i "proooosze paaani dziecko wyglada jak paczek w masle:)" - w sumie stwierdzic nic nie stwierdzila - albo zabki albo wirus - tyle to i ja wiedzialam, przepisala acidolac baby i juz. Dziecie jeszcze przez jakis tydzien tak kupkalo, az dostalo zebow. a na koniec jeszcze zostalam pouczona, zeby raczej unikac przychodni w sezonie grypowym przy tak blahych objawach. Mocz zawsze mozesz zbadac nawet bez skierowania (kosztuje grosze). Jesli to rotawirus to dbaj by sie nie odwodnil, lekarz nic innego ci nie wymyslli, bo wirus musi wyjsc z organizmu i tyle. Zycze zdrowka synkowi

Gość ja wiem a może nie wiem
a dlaczego nie napisałaś tego w pierwszym poście ??? skoro jesteś w kontakcie z pediatrą to o co ci chodzi ? objawy rota przecież znasz - skoro oboje z mężem chorowaliście to po co ten temat ? z nudów ?

Gość mamaMatuśka
włąsnie z tego wzgledu nie chce isc do przychodni ,zwłąszcza ze przy jedynkach objawy były podobne ,zmyliło mnie tylko to ze oboje z mezem mielismy w zeszlym tygodniu rota ale jak na rota to za mało objawów bo czy dwie kupki i podwyzszona temp ,pilnuje zawodnienia pediatra kazala mi kopic plyn elektrolitowy i poic dzieckojakby miał ostrą biegunke i nie chciałoby jesc a On je tylko malutko tak ok 80 ml mleka na raz ale za to daje mu częsciej ,dzisiaj wypił do tej pory ok 500 ml mleka i zjadł pól słoiczka obiadlu wiec chyba odwodnienie mu nie grozi

Gość mamaMatuśka
w pierwszym poscie pytałamw zasadzie jak wygląda bieguna rotowa u niemowlaka bo tego nie wiem a jak rozmawiałąm wczoraj z pediatra to byłam pewna ze mały zarazil sie rota ,dopiero teraz wpadłąm na to ze to moga byc ząbki ,a jak ci przeszakdza mój temat to go nie czytaj

Gość moje dziecko mialo
jesli nawet to rotawirus to lekarz tez ci nic nie poradzi na to. Ja mam starsze dzieci i one przechodzily rota - oprocz biegunki wystepuja wtedy wymioty i goraczka. Apetyt to nawet mialy ale co z tego jak wszystko zaraz wylatywalo pod cisnieniem. W domu ani jedna sztuka poscieli mi nie zostala, body wszystkie zalatwione, lozka zarzy .... - tragedia. A lekarz i tak nic poza elektolitami nie zalecil wiec jak mozesz to sie wstrzymaj z wizyta.