Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kolczyczki

Zaczełam robić kolczyki, jak i gdzie je sprzedawać?

Polecane posty

Gość Kolczyczki

Dopiero zaczynam. Wychodzi mi ładnie ale wiadomo cudeńka to jeszcze nie są. Jak pozyskać klientki? Na allegro pełno tego no i wystawienie kosztuje więc po odjęciu za wystawienie nic prawie nie zarobie. Ceny ogólnie miałabym przeróżne, od takich za 1zł żeby tylko się zwróciło do myślę że teraz około 10zł, w sumie to mam nadzieje że z czasem po prostu mi się rozkręci i będę mogła zainwestować w lepsze materiały. Gdzie to sprzedawać? Jak pozyskać klientki? Pomóżcie

Trochę się późno zorientowałaś, bo w tej chwili biżuteria handmade jest bardzo popularna, rynek jest wypełniony. Albo masz niesamowity talent, materiały, pomysły i sprzedajesz za ciężkie pieniądze przepiękne rzeczy albo cośtam Ci nawet wychodzi, nawet ładnie, koleżanki chwalą itp i sprzedajesz po 2 zł na allegro. Taka jest sytaucja i nie nastawiaj się na sklepy internetowe, kiermasze, aukcje, możesz próbować w szkole/w pracy, wśród znajomych. Jeżeli to, co robisz, jest w jakiś sposób wyjątkowe, to powinnaś kogoś przyciągnąć, ale nie licz na więcej niż zwrot kosztów materiałów - a czasem i mniej ;) Ja w tej chwili mam kilka "stałych" klientek - koleżankę z gimnazjum, znajome teściowej itp, i robię albo zamówienia, albo na własne potrzeby, na większą skalę już nie ma sensu. Jak masz jakieś zdjęcia swoich dzieł to pochwal się ;)

Gość a co powiecie o takich?
bo kumpela ostatnio się odważyła ujawnić i podesłała mi foty (jakość koszmarna, fakt). Kupiłam od niej jedną parę - w słoneczniki, są cudne na żywo i widać, że laska robi to z pasją:) Ale też na razie nie wie gdzie się z tym pokazać, bo na allegro jest tej biżuterii bardzo dużo, a poza tym nieśmiała też jest strasznie z takim prezentowaniem się publicznie;/ http://img200.imageshack.us/img200/1798/p12031000240002.jpg http://img706.imageshack.us/img706/5654/p12031000170001.jpg Mam nadzieję, że nie obrazi się na mnie za upublicznianie...

Gość a co powiecie o takich?
i przepraszam, że wlazłam autorce w temat, ale problem macie po prostu podobny

Gość hbjbj
raczej kokosów nie zarobisz bo wielu osobom takie coś się nie podoba

Gość a jakie się podobają
??? tak na przyszłość, bo nie wiem;)

chyba za dużo ostatnio tych koralikowych... dosłownie wszędzie je widzę. Zdecydowanie wolę firmy Colibra. one są posrebrzane więc nie uczulą (co ja z tym mam!) i jakoś tak bardziej elegancko wyglądają a te koralikowe to może może latem do sukienki ale jakies czadowe, nie pospoliciaki.

Gość Fanatyczko tam wyżej w linkach
masz drewno. Co o takich kolczykach myślisz? Albo o takich z kamieniami np? Przecież nie wszystkie muszą być z koralikami

Koralikowe to każda jedna sobie może zrobić. A te tutaj pokazane imho bardzo ładne i takich jeszcze nie widziałam - w mój gust trafiają :) A wydaje mi się, że generalnie podobają się rzeczy drewniane, lekko rustykalne... Jak koleżanka będzie taka nieśmiała to je wnukom przekaże w jakiejś skrzynce. Niech je nosi na sobie tam, gdzie będzie dużo dziewczyn które mogą zagadnąć na ich temat ;)

dobra, sorry, przyznam sie ze pomylilam dwa tematy, ogladalam wczesniej inny topik gdzie byly fotki koralikowych a potem myslalam ze to ten sam topik (chyba temat byl podobny) i wyszlo jak wyszlo. te recznie malowane sa fajne, raczej do gladkiego materialu, bez nadrukow i wzorow. kotki mnie zachwycily bo ogolnie kocham motyw kotowy ;)

Gość a ile można wołać za takie kol
no dobra może i jest nawał takich kolczyków ostatnio no ale jednak zawsze może znajdzie się ktoś komu się spodobają to jak zrobić sobie reklame? i ile można brać za takie kolczyki?

Gość no za pozno się obudziłas
tego jest full teraz na allegro można kupić komplet 30 sztuk za jakieś 10-20 zł. nic na tym nie zarobisz, chyba że odkryjesz jakąs nową super modna i fajną technikę!!! robiłam takie kolczyki jakies 5 lat temu wtedy sprzedawałam nawet i po 90 zł ale od kiedy pojawiły się na allegro to nie można na tym nic zarobić.

Gość Kolczyczki
Ale wy odpowiadacie na pytania :/ No dobra może i jest pełno ale ja też bym chciała się tym zająć, sama dla siebie i przy okazji coś sprzedać, dlatego pytam gdzie się reklamować?

Gość jak chcesz robic dla siebie to
rób i nie pytaj glupio gdzie sie reklamowac....jak to gdzie w necie? na allegro sprzedawaj nigdzie indziej ci sie nie uda wbic, wszystkie strony na których sprzedaje sie takie rzeczy od lat juz sa obstawione przez najwierniejszych autorów prac. kiedyś to były pojedyńcze egzemplarze a teraz tyle tego jest, jedni kopiują od drugich. takie strony jak wylegarnia.pl już nie są tak atrakcyjne.

Gość Kolczyczki
No dobra ja chce robić dla siebie ale przy okazji sprzedawać żeby zwróciły się koszty i np jak kupie cały sznurek jakiejś ozdoby to zrobię sobie kolczyka a reszta co? Resztę właśnie chce też zrobić i sprzedać. Allegro to kurde wystawie różne, każde wystawienie 1zł a może uda mi się jedną parę sprzedać i reszta nic :/ strony typu wylęgarnia to to samo co allegro . A nawet gorzej bo doliczają jeszcze swoją marże... a zresztą wiecie o co mi chodzi. Ja chce bardziej się dowiedzieć gdzie się zareklamować? Planuje założyć bloga czy coś i tam dawać zdjęcia i info ale gdzie reklamować tego bloga? Chodzi mi o takie bezpłatne strony gdzie można znaleźć dziewczyny do zakupów ( jak np reklama tutaj na kafe;) )

Gość sylwia987
Witam. Zajmuję się robieniem kolczyków z kryształów,modeliny,kamieni.Części,z których zostały wykonane kolczyki (bigle itp. przedstawione na zdjęciu) są wykonane ze srebra.Istnieje możliwość zamówienia kolczyków w innym kolorze.Zainteresowanych proszę o pozostawienie komentarza na blogu . Zdjęcia na : http://www.photoblog.pl/sylwicia987

Gość gość
Ja robilam kolczyki i sprzedawalam w srod znajomych zarobisz nie martw sie kokosy to to nie beda ale napewno ci sie zwroci wklad. Ja zarobilam jakiesz 100% a jeszcze mam mnustwo materialu na ktorym moge zarobic powodzenia!!!

Gość gość
Jeśli ktoś z was chciałby zaopatrzyć się w srebrne elementy do wyrobu biżuterii to zapraszam do sklepu www.925.pl jest to solidny sklep i ma przystępne ceny.