Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze wytlumaczcieeeeeeeee

Pytanie o ubezpieczenie i PITy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Nie znam się zupełnie na tych tematach;( Moze ktos mi odpowie;) Pierwsza sprawa to PIT;) Dostałam PIT 11 w pracy z księgowości i moje pytanie czy jego oddaje do Urzędu, czy mam wypełnić PIT 37 i oddać oba czy ten PIT 11 tylko mam po to by wiedzieć jakimi kwotami wypełnić 37 i tylko 37 oddaje?:P A drugie to wraz z podjeciem pracy mam jakieś tam ubezpieczenie, wiec czemu służy ubezieczenie w PZU jeszcze dodatkowo? I w ogóle jak to jest z tymi filarami i emeryturą potem?:O ja nic nie łapię się w tych sparwach:o jakiś fundusz emerytalny wybrać już muszę czy coś kurde wytłumaczcie tak na chłopski rozum:(

Gość jezuuuuuuuuuuuu aile ty masz
lat, że tak społecznie jesteś nieprzystosowana/ny?

nie prosiłam o ocenianie chamskie i durne pytania tylko o odpowiedzenie mi :]

Gość twoja reakcja jest
chamska i durna ale nie dziwię się. Fajnie ma twój pracodawca, może takich pracowników równo oszukiwać, bo i tak się nie zorientują :D

Gość wiesz Twoja wypowiedz
siwdczy tylko o tym, ze tez wiesz co i jak a nie chcesz pomoc tylko masz radoche,ze mnie ktos moze oszukac i to sa wlasnie "dobrzy ludzie":O ale pewnie CI sie odda jak komus zadasz pytanie bo o czyms nie bedzeisz mial pojecia a ten ktos Cie wyśmieje bo dla niego Twoje pytanie bedzie durne, a odpowiedź oczywista:O

Gość być może ale jestem dorosłą
i umiem wyszukać żródła informacji:)

Gość a ja ejstem głupia i pytam
ludzi na forum no i co? juz CI lepiej,ze ejstes taka inteligentna i wspaniala?:O:]

Gość być może ale jestem dorosłą
zdecydowanie:).Co się tak pieklisz?:D Bierzesz dziecko ten swój pit11 i na jego podstawie wypełniasz pit 37,poczym wysyłasz go do skarbówki-nie zapomnij go podpisać. A co do ubezpieczenia to nie wiem, gdzie pracujesz ,że jesteś ubezpieczona? Polisa PZU jest na okoliczność NW i na życie, można , nie trzeba, chociaż nie sądzę, że takie ubezpieczenie oferuje zakład pracy :)

Gość no to napisalas mi to co
ja juz wiem, wiec po co bylo mi dokuczac?;/ sama nie wiesz tego co wiedzeic chcialam:p

PIt 11 dostaje kazdy pracownik aby moglsie rozliczyc z fiskusem,jest Ci on potrzebny wlasnie do wpisania w picie 37 wszystkich kwot jakie wyliczyl Ci zaklad pracy,a co do drugiej czesci pytania to ubezpieczenie pzu sie nie odlicza.