Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lajla_ie

Czy to nie za wczesnie?

Polecane posty

Witam! Mam niecale 19 lat, a w mojej glowie siedzi tylko jedna rzecz. Dziecko. Od jakiegos czasu bardzo pragne miec bobasa. Mysl o tym powoduje u mnie wielki usmiech. Zdaje sobie sprawe ze wszystkich konsekwencji. Moj narzeczony na wiesc o tym bardzo sie ucieszyl. Materialnie tez wiem ze podolamy. Zostaje jednak to pytanie, czy to nie za wczesnie ??? Co o tym myslicie ??

Czesc :) Mysle ze mozemy sobie podac reke :P we wrzesniu skoncze 20 lat :) i juz grudnia staramy sie o dziecko

a co za roznica, czy Ty bedziesz miala dziecko jak bedziesz w wieku 19 czy 30 lat? Wazne jest Wasze szczescie. Jesli stac Was na utrzymanie siebie i dziecka, skonczyliscie szkoly jakie Wam odpowiadaly i zycie uklada Wam sie dobrze, to na co czekac? Przeciez oboje tego chcecie :)

No prosze nie jestem sama :) a powiedz mi jedna rzecz, nie boisz sie ze za wczesnie ??? i samo to do Ciebie przyszlo ?? Ta chec posiadania dzidzi? Bo ja nie moge przestac o tym myslec :))

Ja byłam nieco starsza bo jak miałam 20 lat to dopiero zaszłam w ciążę. I była planowana. Mi też wszyscy mówili że to szaleństwo. Ale my z mężem wiedzieliśmy czego chcemy. I to było nasze marzenie. Stać nas było na to wiec czemu nie :) Ja trzymam za was kciuki :)

Gość idiotkaaaa
to sobie wybij z głowy, mojej córce odpierdoliło i zrobiła sobie dziecko, z tym, ze ja praktycznie wychowuję. Tak to każdy potrafi.

Powiem Ci tak... Od kiedy poznalam mojego faceta wiedzialam ze to jest TEN i juz zaden inny :) to sie poprostu czuje :D Nigdy sie nie zabezpieczalismy wiec od samego poczatku bylismy pewni ze bedziemy razem i chcemy zeby byl owoc naszej milosci :)

Tak sie sklada, ze ja mieszkam z moim facetem juz od roku i sama potrafie zadbac o dom, siebie i niego (bo facet to troche jak dziecko ;)) jesli Twoja corka wycwanila sie w ten sposob to Twoj problem. Ja planuje miec dziecko ktorym sama sie zajme.

satinQ : widze ze historia identyczna do mojej :)) Fajnie mam nadzieje, ze Wam sie uda :) a robilas juz jakies badania?? ja mam za soba morfologie i ogolne moczu. Jedyne czego sie boje to tej kociej choroby bo mamy w domu 2 kociaki ...

krew mam ok z moczem troche gorzej bo mam kolke nerkowa ale to nie jest przeszkoda :) a jak u gina ? wszystko ok?

Gin znalazla jakas infekcje ale juz po sprawie:) teraz juz tylko trzeba sie wziac do roboty :) a to sama przyjemnosc :)

noo bierzcie sie za majstrowanie malego szkrabka xD Tylko od razu mowie to nie jest takie proste xD

jak dla mnie to przesadzacie,ok rozumiem,ze chcecie miec 'dzidzie' bo to taka słitaśna laleczka a wlasciwie czemu sie pytacie ludzi na forum o zdanie? bo same dobrze wiecie,ze to glupota.planowane dziecko w wieku 19,20lat.takze juz lepiej sie nie chwalcie tym bo nie ma czym i marnujcie zycie

Wiem... I szczerze zastanawiam sie jak dlugo nam to potrwa. Facet starszy ode mnie o osiem lat wiec juz w sumie nie jest w takiej formie jak 3 lata temu ;) Wy staracie sie od grudnia ?? to tez kawal czasu..

Gość olasz
Miałam 21 lat jak wyszłam za mąż. Wszyscy się dziwili nie ma dzidzi to po co ślub tak wcześnie. Dziecko chciałam też mieć po ślubie ale mimo wszystko były też studia i praca. Na ostatnim roku zrobiliśmy dzidzie więc zdążyłam się jeszcze obronić i na rocznice 3 lat mieliśmy ślicznego synka. Teraz czekamy na następną dzidzię (19tc+1). Najważniejsze to wiedzieć czego się chce...powodzenia

Nie dlatego ze to słitaśna laleczka jak napisalas. odczuwam taka potrzebe i wiem ze jest to dobre. Wiem ze to nie jest kotek, czy piesek. a na forum napisalam, bo chcialam wiedziec czy nie tylko ja jestem w takiej sytuacji.

Gość iloveloveeeyou
no suuuper... wczoraj taka jedna jak wy słitasna 20 latka zalozyla topik jak to chce oddac dziecko bo urodzilo się chore :( moze uruchomcie swoje kurze mozdzki i pomyslcie, ze dziecko to nie lala, ktora mozna sie pobawic i rzucic w kąt jak się znudzi albo jak przeszkadza w wyjsciu na impreze.... szkoda tylko ze ta wczorajsza artystka o tym nie pomyslala...

Damy rade zobaczysz :) napisz na email bo chce miec z Toba kontakt i na bierzaco wiedziec co tam u Ciebie :) ja juz niestety musze uciekac mam nadzieje ze sie odezwiessz :)

Dlaczego stosujesz tu takie porownania ? jestem swiadoma wszystkiego co moze sie stac. nie mialam lekko w zyciu i wiem ze z reguly nie jest ono takie jakie je sobie wymarzymy. Ja nigdy nie oddalabym swojego dziecka, nawet jak byloby chore. Nie jestesmy w stanie tego przewidziec. sa rowniez 30-latki ktore oddaja swoje chore dzieci. A nawet zdrowe. A dlaczego jest to dobre? Dlatego, ze masz powod dla ktorego wstaniesz z lozka, kolejna i najwazniejsza osobka dla ktorej warto zyc.