Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plusia1231

brac czy nie ?

Polecane posty

Gość plusia1231

mam taki dylemat. Biore tabletki antykoncepcyjne. w oststnim tygodniu ostatniego opakowania nie wziałam talletki na czas, nie mineło 12 h wiec "niby" skutecznosc zostala zachowana, ja z przezornosci wziełam tabletki z nastepnego opakowania bez 7-dniowej przerwy. Teraz jednak chcialabym zrobic ta przerwe ale nie wiem czy moge, jestem w pierwszym tygodniu tego nastepnego opakowania, wyczytałam w ulotce ze mozna tak zrobic ze bez 7-dniowej przerwy bierze sie tabletki i kiedy sie chce to sie je odstawia i robi sie to po to aby przesunac date krwawienia. teraz pytanie czy moge odstawic te tableetki teraz na przerwe ( bez zadnych konsekwencji, w tym tygodniu był stosunek) czy lepij kontynuowac branie? prosze o odpowiedzi:) p.s jesli masz zamiar napisac cos głupiego, wstrzymaj sie :) nie potrzebuje niemiłych rad :) Dziekuje za uwagę :)

Gość sadasdasda
MOJA gin mowi, że to nie jest tak ,że możesz później odstawić kiedy chcesz, tylko zawsze kazała mi brać 2 opakowanie do końca, żeby nie rozregulować organizmu

Gość pineapleboobs
yhym to jasne ze wtedy jest małe rozregulowanie :) jednak ja chcialabym zrobic ta przerwe. Oczywiscie jezeli ma to wpłynac na zachowanie antykoncepcji czyli że np. przez to ze odstawie je dzisaj moge miec fasolke w brzuszku no to oczywiscie wybiore do konca :)

Gość pineapleboobs
ten nick jest moj ;)

Gość pineapleboobs
haaaaloo odpowie mi kotś ?)

Gość pineapleboobs
kurcze juz chyba wszyscy uciekli stad :)

Gość bojabojaboja
Tak, możesz teraz odstawić tabletkę i zrobić przerwę. Warunkiem podtrzymania działania antykoncepcyjnego jest przyjęcie kolejnej pigułki po 7mio dniowej przerwie. Wtedy cały czas jesteś zabezpieczona:)

Gość pineapleboobs
Dziękuje za odpowiedz :) a moze jest ktos kto ma watpliwosci ? :P

Gość pineapleboobs
a mam jeszcze pytanie, czy jezeli teraz w trakcie tego opakowania zrobie test ciążowy, to wynik bedzie wiarygodny ?

Gość pineapleboobs
nikt mi nie pomoże ?

Gość bojabojaboja
Będzie, dlaczego miałby nie być. Wybierz taki test, który wykrywa wczesną ciąże, zrób go z samego rana i będziesz spokojna.

Gość mamoiselle
a w ciągu tego trzeciego tygodnia (wtedy kiedy zpomniałaś wziąść i brałaś dwie jednocześnie ) to wspólzyłaś? bo ja mam to samo dziś wziełam dwie i nie wiem czy mogę dziś współżyć wcześniej bralalm wszystkie codzień choc o zmiennych godzinach, w wachaniach ok 4 godz

Gość kamila 1020
witam mam takie pytanie a widze ze tutaj mogę zapytac ? biore juz 2 opakowanie tabeletek antyk. pierwsze opakowanie - w drugim tygodniu zwymiotowałam ale wziełam drugą tabletkę, odstawiłam i wystąpiła krwawienie tak jak powinno być, ale drugie opakowanie i znowu wymiotowałam w pierwszy tygodniu brania i znowu wziełam drugą tabletkę nie wiem czy to dobre ? czy to jakoś nie obniży działania tych tabletek ? prosze o odpowiedz

Gość kamila 1020
odpiszcie ...

Gość kamila 1020
jeżeli ktoś wie na ten temat to prosze odpisczie

Gość pineapleboobs
niw brałam 2 jednoczesnie,sytuacja wygladala tak: zawsze biore mniej wiecej o 19, tym razem zapomnialam byl to 3 tydzien obudziłm sie w nocy koło piatej nad ranem i wtedy ja zaaplikowałam. z przezornosci po przeczytaniu ulotki postapilam tak jak powinnam w przypadku tabletki pominietej czyli dokonczylam opakowanie i bez przerwy rozpoczełam drugie, w tym 3 tygodniu współzyłam, gdyz nie bylo napisane nic o zakłoconej antykoncepcji. teraz zastanawialam sie nad odstawieniem, tylko boje sie ze wtedy moze byc cos nie tak, ze op prostu moge miec niedługo malutka istotke w brzuszku :) wiec zrobie ten test jezeli wyjdzie negatywny odstawie tablrtki na 7 dni. jezeli wyjdzie pozytywny tym bardziej. prosze o odpowiedzi czy moj tok myslenia jest prawid łowy :PPP bo juz sama troszke głupieje :P kamilo nasze sytuacje sa odmienne, nistety nie umiem poradzic, sama potrzebje rady :P

Gość pineapleboobs
puk puk puk :) jest tu ktoś?

Gość pineapleboobs
ehhh.... chyba nikogo znow nie ma ;p

Gość pineapleboobs