Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość auuuuaaaaaaa

bolesny guzek na twarzy

Polecane posty

Gość auuuuaaaaaaa

Kilka dni temu na brodzie zaczęło mnie boleć jedno miejsce, potem wystąpiło zaczerwienienie, jest to bardzo bolesne i powstała wypukłość. Nie wygląda to na zwykły "pryszcz", wycisnąć tego nie ma jak nawet jakbym chciała, jest to po prostu wypukłość która boli nawet przy lekkim dotknięciu. Co zrobić? Czekać aż przejdzie samo? To bardzo brzydko wygląda i boli i xle się z tym czuję, pomóżcie!

Gość dfbdfn
zapalenie, smaruj mascia ichitiolowa

Gość auuuuaaaaaaa
Czy tę maść kupię bez recepty? Już mnie to męczy i bardzo niekomfortowo się z tym czuję, bo raz, że boli a dwa że okropnie wygląda taka czerwona "bulwa" na brodzie...Chcę się podobać mojemu partnerowi a tu takie coś mi się zrobiło...

Przejdzie samo, ale nie mozesz tego wyciskać. A żeby sprawę przyspieszyć to: polecam olejek herbaciany - ma bardzo silne działanie antybakteryjne. Kupisz w aptekach albo sklepach ze zdrową żywnoscią. Ew. mozesz się wybrać do lekarza (nawet pierwszego kontaktu) i poprosić o detreomycynę (niestety na receptę) - masc do stosowania punktowego na takie własnie stany zapalne.

Gość auuuuaaaaaaa
Dziękuję za odpowiedzi, bardzo mi pomogliście. Pójdę jutro do lekarza i poproszę o tę detreomycynę, mam nadzieję że pomoże. A przyda się mieć to w domu, bo coś takiego wyskakuje mi raz na parę miesięcy i okropnie się z tym czuję.