Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewyspana20

tabletka 10 godzin później

Polecane posty

Gość niewyspana20

witam, od niedawna stosuję pigułki yasmin (jedno opakowanie mam już za sobą, aktualnie jestem w 3 tygodniu zażywania drugiego opakowania, zostały mi do końca dwie tabletki ). Wczoraj około 21 współżyłam z moim chłopakiem a niestety zapomniałam przyjąć tabletkę o godzinie 20 i przyjęłam ją dopiero dzisiaj o godzinie 6 rano czyli 10 godzin po. Wiem że jeżeli nie minęło 12 godzin to skuteczność tabletki jest zachowana, i jeśli jest to 3 tydzień zażywania tabletek z opakowania to wszystko byłoby ok ale pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i mam wątpliwości :( miałyście kiedyś podobną sytuację?

Gość niewyspana20
właśnie przeczytałam że trzeci tydzień jest najbardziej niebezpieczny w pominięciu tabletki... :(

Gość cvno
na ulotce moich tabletek najbardziej niebezpieczny jest pierwszy tydzień w pominieciu tabletki...w trzecim tygodniu gdy się zapomni, a nie upłynie 12 godz. nalezy wziąć jak najszybciej pominiętą tabletkę i następą o stałej porze. Jeśli minie 12 godz. nalezy zrobić juz 7-dniową przerwę....

Gość niewyspana20
wzięłam dzisiaj o 6 rano czyli po upływie 10 godzin, dzisiaj wezmę następną o 20, niby wszystko ok ale i tak się stresuję:(

ale Ty jej NIE pominęłaś. nie przekroczyłaś 12 godzin spóźnienia. jesli chcesz byc spokojniejsza to nie rób przerwy miedzy opakowaniami i bierz od razu następne, choc na początku brania piguł moze się to wiązać z wystapieniem plamień.