Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliza-fajna babka

ciąża po 35 roku....

Polecane posty

Gość 123456...
moje pierwsze dzidzi w wieku-29 drugie-36 cudowne dzieciaczki(mam chec na 3:)

Gość ostatnio doszłam do wniosku
że nie chcę rodzić przed 30. Kiedyś chciałam zajść w ciążę jak najszybciej, dziś wiem, że nie jestem na to gotowa. Nie tęsknie za nocnym wstawaniem, za pieluchami i kupkami. W rodzinie nikt mnie nie popędza, sama czuję się jak dziecko, choć mam 27 lat. Ale chcę jeszcze zrobić specjalizację, chcę popodróżować razem z mężem, a jemu też do dziecka się nie spieszy. Moja chrzestna urodziła pierwsze dziecko w wieku ok 35 lat. drugą córeczkę 3 lata później. Najgorzej tylko w pracy mnie denerwują, popędzają jakby to była najważniejsza rzecz na świecie.Ostatnio w ogóle padło pytanie czy może się staramy a nam nie wychodzi. o mało mnie to z równowagi nie wytrąciło. Owszem czasem łapią mnie chwile słabości jak patrzę na takiego maluszka albo brzuszek. Ale macierzyństwo to nie słodki brzuszek i maleństwo a ja na te pozostałe aspekty nie jestem gotowa. CO do zrobienia chłopca: podobno chłopcy są szybsi a dziewczynki bardziej wytrwałe ale wolniejsze. Żeby utrafić chłopca trzeba celować w owulację, a dziewczynkę to kilka dni przed. ALe zweryfikuj te informacje, mogę się mylić :)

Gość Urodziłam pierwsze
dziecko w 38 roku życia. Chłopczyk zdrowy, ale w czasie ciąży było podejrzenie downa, okazało się bezzasadne. A wcześniej też 2 lata się staraliśmy i nic. jak juz sobie odpuściłam to zaszłam...;-)

Gość eliza-fajna babka
mnie też pzrerażaja te choroby,jak sie człowiek naczyta to sie odechcewa:(ale odezwał sie u mnie tak silny instynkt macierzynski,ze po prostu o niczym innym nie mysle:) ,ja jestem typem kobiety,dla której dzieci sa najwiekzsym skarbem na swiecie i bez nich życie nie ma sensu:)ale szanuje bardzo ludzi dla których nie jest priorytetem zostanie mamą czy tatą:)staran ciag dalszy:)pozdrawiam:)

Gość 123456...
lepiej nie czytac o chorobach,masz 2 zdrowych dzieci,jestes zdrowa,chodzisz do lekarza,robisz badanie,to nie ma sensu wyszukiwac sobie chorób na siłe.Wiem ze jest stres,ale mysle,ze 20 latki tez to pzrechodza,jestes jeszcze młoda kobieta:)milego dnia!

Gość martyska
ja urodziłam moje pierwsze dziecko w wieku 19 lat a drugie 15 lat pózniej,tez staralismy sie bardzo długo,juz dobrze nie pamietam ale cos ok roku:)miej nadzieje i do roboty:)

Gość Turystka.....
A ja się wcale nie starałam i mam dwoje :-) Teraz kolejnej ciąży już się bardzo boję :-(

Gość tina2000
Mam 37 lat i jestem w 5 miesiącu.Staraliśmy się 1,5 roku o dzidzię i kiedy zwątpiliśmy że się uda-wypadly 2kreseczki na tescie.Więc nie ma reguły.Po 35 roku życia trzeba więcej cierpliwości:)

Gość viktorka
34 latka,i wczoraj dowiedziałam sie ,ze jestem w 4 tygodniu ciąży:D:Dradosc niewyobrazalna:D:Dtrzymam za Ciebie kciuki:D

mam 35 lat..trojke dzieci juz 16,13,9 juz zapomnialam o pieluszkach i nie planowane,ale przez tego z gory chciane:)dzis mialam zalozyc sobie spirale:)a pojde zalozyc ksiazeczke ciazy.to nasze 1 -drugi zwiazek.maz sie cieszy aja czuje sie taka dojrzala i szczesliwa.pozdrawiam wszystkie mamusie

Gość i(n(k(A)
Znajoma moja urodziła własnie po 35 roku i wyszła kiedyś z mala na zakupy i pewnien faet powiedział do malej "Ale Ty masz mloda babcie", wiec jesli nie wygladasz mlodo to to nie jest dobry pomysl wtydzic sie moze mlody ze ma stara mame ^^ :O