Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie_kucharka___

Pierogi z mięsem - jak zrobić farsz

Polecane posty

Gość prawie_kucharka___

Kupiłam mięso mielone. Co teraz? Poradźcie, bo ja nie lubię pierogów z mięsem i ich nigdy nie robiłam, ale chcę zrobić dla pewnej osoby i teraz mam problem.. Wiem, że chyba trzeba podsmażyć np trochę boczku, dać cebuli, podsmażyć.. i wymieszać to z tym gotowym mięsem mielonym czy jak? Mam mięso mielone od razu kupione ze sklepu, nie mieliłam sama.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość napiszcie, to ja
skorzystam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dobrze ze dodalas PRAWIE
bo z kupnego mięsa mielonego to co najwyzej kotlety mielone mozesz zrobic. Do pierogow trzeba miec ugotowane zmielone mieso z podsmazona cebulka, posolone i oproszone pieprzem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dobrze ze dodalas PRAWIE
a skoro inni chca skorzystac, to np gotujesz wczesniej rosol na wolowince. Rosol wcinasz a wolowinke skrecasz, dodajesz przysmazona cebulke, solisz i pieprzysz do smaku. Robisz ciasto na pierogi, wykrawasz szklanka, wkladasz farsz, zalepiasz. Gotujesz gar wody z sola i odrobina oleju. Wrzucasz pierogi na gotujaca wode i gotujesz 3 minuty od wyplyniecia. Podajesz polane skwarkami :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prawie_kucharka___
To z moich pierogów nic dziś nie wyjdzie w takim razie ;) Szkoda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dodatkowo kapuste
kiszona ugotuj i wymieszaj z miesem:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaaaaaaa,,,
z kupnego mielonego to ja nawet mielonych nie robię ,no chyba że przy mnie na poczekaniu mielą........do pierogów potrzebujesz mięsa gotowanego najlepiej z jarzynkami i dopiero potem to wszystko mielisz i doprawiasz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie kupuje sie miesa mielonego na pierogi-to pierwsze i zasadnicze,ale skoro juz kupilas to je teraz podsmaz pod koniec smazenia dodaj wszystko to co zazwyczaj dodajesz( ja dodaje tylko cebule,kapuste kiszona ugotowana,przyprawy i surowe jajko ,wszystko mieszam i gotowe,ale mieso mam zawsze gotowane i skrecone wlasnorecznie). Jesli farsz bedzie za rzadki wbij surowe jajko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prawie_kucharka___
Dzięki za rady.. to następnym razem zrobię rosół a mięsko wykorzystam..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prawie_kucharka___
Pierogi z tego mięsa będą zjadliwe? Bo jak mają być niedobre to to mięso mielone wykorzystam do spaghetti ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaaaaaaa,,,
zrób lepiej spaghetti ,na pewno to zdecydowanie lepszy pomysl na to mięso

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dobrze ze dodalas PRAWIE
zaciekawiło mnie - w jakim regionie kraju dodaje się kapustę kiszoną do pierogów mięsnych? Nigdy nie słyszałam o takim przepisie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość napiszcie, to ja
kapustę kiszona dodaje się na Lubelszczyznie na pewno - moja mama dodaje i moja babcia tez dodawała

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dobrze ze dodalas PRAWIE
najlepiej kup antrykot albo rostbef. Będzie miał sporo mięsa i troszkę tłuszczyku, więc farsz nie będzie "sypki". Może też być szponder albo tak zwana łata

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dobrze ze dodalas PRAWIE
dziękuję za wiadomość o regionie dodającym kapustę :) Ja z mazowsza i nie znałam takiego przepisu. Może spróbuję :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość napiszcie, to ja
ok, antrykot. i na tym zrobić rosół? ale mam smaka na pierogi!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dobrze ze dodalas PRAWIE
tak ugotuj na tym rosół a potem spożytkuj mięsko na pierogi :) Napisałam wyżej - na mazowszu kapusty się nie daje. Z kapustą u was nazywają się pierogi z mięsem???? Jeśli kapusta to z grzybami w pierogach wigilijnych :) Albo w uszkach do czerwonego barszczu. Ale nigdy kapusta+mięso ..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pierogi z mięsem pierogi z kapustą i mięsem pierogi z serem pierogi ruskie pierogi z jagodami takie robi moja mama i to są moje ulubione moja teściowa robi pyszne z soczewica i truskawkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dobrze ze dodalas PRAWIE bo z kupnego mięsa mielonego to co najwyzej kotlety mielone mozesz zrobic. Do pierogow trzeba miec ugotowane zmielone mieso z podsmazona cebulka, posolone i oproszone pieprzem Dokładnie:d

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no szczyl jak nic
na pewno nie dodaje się w Wielkopolsce ;-) tylko gotowane mięsko i cebulka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×