Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie_kucharka___

Pierogi z mięsem - jak zrobić farsz

Polecane posty

Gość prawie_kucharka___

Kupiłam mięso mielone. Co teraz? Poradźcie, bo ja nie lubię pierogów z mięsem i ich nigdy nie robiłam, ale chcę zrobić dla pewnej osoby i teraz mam problem.. Wiem, że chyba trzeba podsmażyć np trochę boczku, dać cebuli, podsmażyć.. i wymieszać to z tym gotowym mięsem mielonym czy jak? Mam mięso mielone od razu kupione ze sklepu, nie mieliłam sama.

Gość napiszcie, to ja
skorzystam :)

Gość dobrze ze dodalas PRAWIE
bo z kupnego mięsa mielonego to co najwyzej kotlety mielone mozesz zrobic. Do pierogow trzeba miec ugotowane zmielone mieso z podsmazona cebulka, posolone i oproszone pieprzem :)

a skoro inni chca skorzystac, to np gotujesz wczesniej rosol na wolowince. Rosol wcinasz a wolowinke skrecasz, dodajesz przysmazona cebulke, solisz i pieprzysz do smaku. Robisz ciasto na pierogi, wykrawasz szklanka, wkladasz farsz, zalepiasz. Gotujesz gar wody z sola i odrobina oleju. Wrzucasz pierogi na gotujaca wode i gotujesz 3 minuty od wyplyniecia. Podajesz polane skwarkami :)

Gość prawie_kucharka___
To z moich pierogów nic dziś nie wyjdzie w takim razie ;) Szkoda.

Gość dodatkowo kapuste
kiszona ugotuj i wymieszaj z miesem:-)

Gość jaaaaaaa,,,
z kupnego mielonego to ja nawet mielonych nie robię ,no chyba że przy mnie na poczekaniu mielą........do pierogów potrzebujesz mięsa gotowanego najlepiej z jarzynkami i dopiero potem to wszystko mielisz i doprawiasz

nie kupuje sie miesa mielonego na pierogi-to pierwsze i zasadnicze,ale skoro juz kupilas to je teraz podsmaz pod koniec smazenia dodaj wszystko to co zazwyczaj dodajesz( ja dodaje tylko cebule,kapuste kiszona ugotowana,przyprawy i surowe jajko ,wszystko mieszam i gotowe,ale mieso mam zawsze gotowane i skrecone wlasnorecznie). Jesli farsz bedzie za rzadki wbij surowe jajko.

Gość prawie_kucharka___
Dzięki za rady.. to następnym razem zrobię rosół a mięsko wykorzystam..

Gość prawie_kucharka___
Pierogi z tego mięsa będą zjadliwe? Bo jak mają być niedobre to to mięso mielone wykorzystam do spaghetti ;)

Gość jaaaaaaa,,,
zrób lepiej spaghetti ,na pewno to zdecydowanie lepszy pomysl na to mięso

zaciekawiło mnie - w jakim regionie kraju dodaje się kapustę kiszoną do pierogów mięsnych? Nigdy nie słyszałam o takim przepisie :)

Gość napiszcie, to ja
kapustę kiszona dodaje się na Lubelszczyznie na pewno - moja mama dodaje i moja babcia tez dodawała

najlepiej kup antrykot albo rostbef. Będzie miał sporo mięsa i troszkę tłuszczyku, więc farsz nie będzie "sypki". Może też być szponder albo tak zwana łata

dziękuję za wiadomość o regionie dodającym kapustę :) Ja z mazowsza i nie znałam takiego przepisu. Może spróbuję :)

Gość napiszcie, to ja
ok, antrykot. i na tym zrobić rosół? ale mam smaka na pierogi!!!

tak ugotuj na tym rosół a potem spożytkuj mięsko na pierogi :) Napisałam wyżej - na mazowszu kapusty się nie daje. Z kapustą u was nazywają się pierogi z mięsem???? Jeśli kapusta to z grzybami w pierogach wigilijnych :) Albo w uszkach do czerwonego barszczu. Ale nigdy kapusta+mięso ..

pierogi z mięsem pierogi z kapustą i mięsem pierogi z serem pierogi ruskie pierogi z jagodami takie robi moja mama i to są moje ulubione moja teściowa robi pyszne z soczewica i truskawkami

dobrze ze dodalas PRAWIE bo z kupnego mięsa mielonego to co najwyzej kotlety mielone mozesz zrobic. Do pierogow trzeba miec ugotowane zmielone mieso z podsmazona cebulka, posolone i oproszone pieprzem Dokładnie:d

Gość no szczyl jak nic
na pewno nie dodaje się w Wielkopolsce ;-) tylko gotowane mięsko i cebulka