Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Studentka od zaraz

Jakie prace najlepiej przygotować na rozmowe kwalifikacyjną na studia art.?

Polecane posty

Gość Studentka od zaraz

Mam rozmowe z dziekanem wydziału i przedstawienie do 10 prac malarskich lub rysunkowych , osobiscie wole rysunek i tu pytanie jakie prace najlepiej przygotować? Jaka tematyka jest mile widziana?

Gość Studentka od zaraz
up:(

Gość dobrze ze dodalas PRAWIE
to zależy w jakiej dziedzinie jesteś dobra. Na tym się skoncentruj, żeby jak najlepiej wypaść. Nie wiemy, czy wolisz portret, rysunek z modelu, martwą naturę czy szczegóły architektoniczne?

Gość Studentka od zaraz
Zdecydowanie architektura , co do modeli nie czuje sie zbyt pewnie z tego , musiałabym pocwiczyc ,ale chyba warto pokazać wszechstronnosc , tym bardziej ze z malarstwa nic nie oddaje ,bo po prostu kiepsko mi to wychodzi. A jak oddam kilka budynków ,mostów, rysunków rzezb i ze 2 rysunki postaci to bedzie ok?Kompletnie nie mam pomysłu na ta rozmowe. I czy ktos sie orientuje czy beda tez pytania ogólne czy zazwyczaj tylko prezentacja prac?

hmm ja coś bym ci poradziła. Chociaż nie wiem czy już na to nie za późno. Idź na tę uczelnię i poszukaj korepetytora od rysunku. On najlepiej przygotuje cię do takiej rozmowy. Albo pogadaj ze studentami i poproś o podpowiedź jak wygląda taka rozmowa i co oni pokazali. Na każdej uczelni jest inaczej więc najlepiej dowiedzieć się u "źródła" A na pewno będzie pytanie typu co cię skłoniło do wyboru akurat tej uczelni. I jeśli dasz rysunki architektoniczne, to mogą zahaczyć o historię architektury, znanych architektów, itp Powodzenia

Gość Studentka od zaraz
Nie -dziekuje;) Raczej nie jest za pozno , rozmowa jest dopiero w polowie czerwca a własciwie jakies tam juz prace mam, tylko chciałabym je udoskonalic:) Dzieki za pomoc:)Popytam na uczelni jeszcze:)

naprawdę wrto. To trop najlepszy z możliwych :) Trzymaj się dzielnie