Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Piwo z sokiem malinowym

jak to nazwać zazdrość o pracę?

Polecane posty

zacytuję pewną wypowiedź z pewnego forum, szczerze rozbawiła mnie i uważam, że osoba pisząca to pluje zazdrością na kilometry :P "(...) Jestem magistrem farmacji pracuję ciężko i za stołem i w papierach.Szarpię się z Nfz. Czy jestem leniem? Tak naprawdę to my magistrowie jesteśmy winni całej tej sytuacji.Pozwoliliśmy żeby nasz zawód wykonywali technicy farmaceutyczni. Dlaczego stomatolodzy nie oddali technikom dentystycznym prozaicznego zadania jakim jest wypełnianie ubytków. Bo stworzyliby sobie konkurencję na rynku pracy. Bo straciliby zyski ! Mam nadzieję ,że zawód technika umrze śmiercią naturalną tak jak zawód felczera. Znajomość farmakologii technika farmaceutycznego jest przerażająco niska. Winę za tą sytuację ponoszą wasze wybitne szkoły- technika farmaceutyczne ,których jest coraz więcej ! (także tych zaocznych o zgrozo!) W wielu aptekach dochodzi do sytuacji ,gdzie pracuje jeden magister w towarzystwie kilku techników. To wy nam zabieracie pracę!. Studia pomostowe?Kpina! Jeżeli do tego by doszło poszukam sobie innej pracy, gdyż mam taką możliwość. Naszczęście wiem ,że nasze Akademie(teraz Uniwersytety) nie zgodziły się na żadne studia pomostowe.I tak trzymać.Dziękuję. " mgr piszący "naszczęście" :P ok ale pominę to ;)

Gość lady musicca
Nie. Raczej to z powodu reform. Technicy są od leków. Tez wydaje mi się to głupie mgr od farmacji..to niech nie pracuje w patece..tylko produkuje leki..tech tam sie najmie. do sprzedaży leków nie potrzeba mgr. ten pan/pani się marnuje. Moze miec prywatną aptekę. I skoro tak jest to powinni zlikwidowac studia farmaceutyczne. A jelsi juz uprawniałyb y tylko do pracy z firmami produkujacymi leki. Nie moze byc tak, ze po technikum i studiach wykonuje sie ten samą pracę.

Gość lady musicca
popieram autora..że zwrócił uwagę na toksycznosc sytuacji.. Osoby studiujące są pokrzywdzone..studium..to nie to samo..

Gość madziaaanja
piwo z sokiem malinowym- nie przejmuj sie... ja tez chce isc do studieum farmaceutycznego, i pójdę- i niewiele mnie intersuje zdanie jakiegos sfrustrowanego magistra!!