Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam pytanie!

Antykoncepcja

Polecane posty

Gość Mam pytanie!

Witam, mam pytanie, jezeli ktos moglby mi pomoc, bylabym bardzo wdzieczna. Jakies 3 lata temu lekarz przypisal mi pigulki antykoncepcyjne, aby wyregulowac miesiaczke. Przyznam szczerze, ze nie bralam ich o stalej porze, bo nie stosowalam ich w ogole jako antykoncepcji. Teraz jednak chcialabym zaczac. Wlasnie zaczynam nowe opakowanie i zastanawiam sie, czy jesli teraz bede zazywala je co do minuty, to czy beda dzialac prawidlowo, czy moze jesli przez tyle czasu bralam je wieczorem, kiedy mi sie przypomnialo, to juz teraz nie beda tak skuteczne i powinnam odczekac. Pomozcie, moj ginekolog przyjmuje raz w tygodniu, a ja bede akurat tego dnia w pracy : D

nie musisz brac co do minuty, wystarczy ze bedziesz brala mniej wiecej o tej samej porze, co rano badz co wieczor. a jak to wtedy, bralas zawsze w ciagu 12h czy bywalo ze zapominalas o niej wogole?

Ty myślisz, że jak raz weźmiesz źle lek to potem już działać nie będzie??:D W takim razie wszystkie kobiety, które raz zapomniały tabletek nie muszą ich już brać bo po co;p To, że kiedyś brałaś tabletki nie ma żadnego znaczenia. Jedyne o czym musisz teraz pamiętać to branie ich codziennie. Wyznacz sobie jakąś godzinę- np będę brała tabletki o 18 przed Pierwszą miłością;p A to czy weźmiesz o 18, 17, czy 19 nie ma żadnego wpływu na ich skuteczność;) Ważne tylko żeby nie przekroczyć 12 godzin od określonej godziny spożycia tabletki poprzedniego dnia.

Gość Mam pytanie!
MoniQue69, zdarzalo sie, za zapominalam, ale bardzo rzadko :) Dziekuje za odpowiedzi, pozdrawiam cieplutko :)