Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niespokojna000

laparoskopia.....

Polecane posty

Gość niespokojna000

Niebawem ide na laparoskopie, mam pytanie do dziewzyn , które to przeżyły, jak to wszystko wygląda, jak trzeba sie przygotować ?? Będe wdzieczna za każdą odpowiedź....:o

Gość Tamlin1
ja miałam laparoskopie diagnostyczną 18 marca. Co chcesz wiedzieć?

Gość Tamlin1
Ja miałam pobieraną krew i musiałam oddać mocz do badania. Z doświadczenia wiem, że w tym samym szpitalu, ale na różnych oddziałach są różne zwyczaje co do lewatyw, diety przed operacją itp. Ja polecam przed operacją cały dzień nic nie jeść, pije się do 22, ale tylko wodę niegazowaną, albo herbatę bez cukru - im bardziej zastosujesz się do tych zaleceń tym mniej cierpisz po operacji. Druga baaardzo dobra rzecz to lewatywa, która nie zawsze jest stosowana. Prawda jest taka, że jeżeli będziesz się trzymała diety i będziesz miała puste kiszki to po operacji śpisz sobie cały dzień i o nic się nie martwisz. Dziewczyny, które leżały ze mną na sali operacyjnej na zmianę wymiotowały, albo prosiły o basen :( Przed operacją musisz być wygolona, zakładają cewnik (to nic strasznego), dostajesz coś na "oszołomienie" i jedziesz na salę operacyjną, ale z tej części występu niewiele pamiętam :)