Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halina21345

Dźwiganie glówki u niemowlaka..

Polecane posty

Gość halina21345

jak to wygladalo u was? kiedy wasze dzieciaczki podnosily glówke lezac na brzuszku? bo ja sie martwie o swoja corke. konczy dzis 2 mies, nie cierpi lezec na brzuchu ale my ja kladziemy . a ona nie podnosi glowy. podniesie raz i tyle. nawet jej nie odwroci na 2 strone. wyglada to tak jakby sie jej nie chcialo.gdy nosimy ja na ramieniu to glowke trzyma sztywno. moze powinnam isc do lekarza? jak uwazacie?

Gość halinko idź
do neurologa to moga byc objawy WZMOŻONEGO NAPIĘCIA MIĘŚNIOWEGO,które jest czestym powikłaniem poszczepiennym. odsyłam do forum rodziców: www.szczepienia.org.pl

moja córka podnosiła na brzuszku główkę juz tydzien po porodzie, natomiast zaczęła ją przerzucac swobodnie na drugą stronę chyba dopiero, kiedy miała 3 miesiące (pamietam dobrze, bo martwiło nas to). Długo tez nie lubiła leżc na brzuszku, bo ją to po prostu męczyło (to naturalne), ale kiedy glowa szła już coraz wyżej, zaczęła odrywac calą klatke piersiową, przekonała się do tej pozycji (było jej łatwiej). Teraz ma 5 miesięcy i ciągfle tylko przerzuca się z plecków na brzuszek - bardzo lubi tak leżeć. Gowa jej chodiz we wszyskie strony, z góry na dół ... - nie ma żadnych problemów. Casem trzeba troszkę poczekac i wytrwale motywowac dziecko, choć uważam, ze powinnaś to skontrolowac u neurologa

Gość mammussska

Gość mammussska
nie zmuszajcie 2 miesisacznych dzici do lezenia na brzuszku wybraz sobie ze ciebie sila klada na burzuchu i co chcwila ci glowa opada z impetem na poduszke lub materac- wcale nie jest to przyjemne lepiej pozwol dziecku coiwczyc miesnie noszac je na rekach, w chuscie , dobrym cwiczeniem jest tez kladzenie dzicka na kolanach, brzuszkiem do dolu - wtedy glowka nie opada na podloze i malenstwo moze sobie spokojnie ogladac swiat. moja coreczka nie lubilalezc na brzuszku wiec jej do tego nie zmuszlam, okolo 5 misica jak juz yla wystarczjaco siolna ze mogla utrzymac glowke w miare sztywno zaczla lubic te pozycje, a jak miala dosyc to przewracala sie na plecy teraz ma n6 misisecy i lubi bawic sie na brzuszki, potrafi tez prewracac sie w pleckow na brzusdzei i dowrotnie wiec nie martwcie sie drogie mamy, ze 2 misizeczen dzicko nie lub bawic sie na brzuszku bo to calkowiecie normalne

Gość ej powiedz
moja dzwigala glowke jak miala ok 2 tyg. czesto kladlam ja na brzuchu z powodu kolek a ona z czasem bardzo to polubila. teraz ma 14mies i prawie caly czas spi na brzuchu. moze twoje dziecko jest malym leniuszkiem> jesli jednak cie to niepokoi to skonsultu topierw z pediatra. on cie dalej pokieruje.