Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bleufille

Młoda niespodziewana mama

Polecane posty

Czesc Wszytskim :) Gdyby ktos widzial zocha120 (czy cos podobnego) to pozdrowcie ja ode mnie :) u mnie @ dalej nie ma :) a juz jest 29 dc :)

Zastanawiam się czy nie powiedziec już wcześniej, czyli dziś, może jutro. Da mi coś czekanie do nastepnego weekendu? Eh...

Gość fctuyigoo;'jl/m
I nie nazywaj dziecka groszkiem czy fasolka :O zenada!! TO JEST DZIECKO!!! a nie jakis embrion :O zakoduj sobie to TY I RESZTA FORUMOWICZEK!!!

Ta tak jakby zakochani ludzie nie mogli mowic do siebie zdrobnieniami: myszko, kotku, nawet kochanie. Czy wszysto trzeba nazywac po imieniu. Wiem, że to dziecko

Gość szaloneeee
no wiecie co, jak nie fasolka, to ziarenko, a może cebulka albo por,

A tak wogóle powiedzieliśmy wczoraj rodzicą Piotrka, dziś moim. Nie ma sensu czekać, nic to nie da, a może i nawet pogorszyć.

Gość moim zdaniem bardzo dobry
wiek na dziecko sama urodziłam w wieku 21 lat- które nie było zaplanowane i właśnie bardzo mnie - nas to zmobilizowało0 no ale na początku to nie było we mnie tyle entuzjazmu - raczej byłam podłamana, że wszystkie plany musze zmienić... tak dziecko to cud ... ...a Tym którzy muszą wszystko w zyciu miec zaplanowane - szczerze wspólczuje- bo pewnie ciagle zyja w strachu żeby cos nie pokrzyżowało im planów :P

Gość to dobrze ze autorka jest
odpowiedzialna i chce sie podjac wychowania tego dziecka, dobrze tez ze ma oparcie w chlopaku. Nie zgodze sie jednak ze to dobry wiek na rodzenie dzieci. Jesli ktos ma taka sytuacje, ze sam sie utrzymuje z partnerem, ma gdzie mieszkac to ok. Ale ja np. w tym wieku studiowalam mieszkalam na stancji i nie mialabym warunkow na dziecko. A obciazac rodzicow to niestety nie jest dobry pomysl:O

Witam ponownie. Chcę się pochwalić, że udało mi sie zarezerwować już salę na wesele. Pochodze z małej miejscowości i takich sal, restauracji nie ma wiele w okolicy. Wszystko powynajmowane, ale jakis żołnierz musiał wyjechac i zwolnił się taki akuratni termin - 26 czerwiec:)

Witam ponownie. Chcę się pochwalić, że udało mi sie zarezerwować już salę na wesele. Pochodze z małej miejscowości i takich sal, restauracji nie ma wiele w okolicy. Wszystko powynajmowane, ale jakis żołnierz musiał wyjechac i zwolnił się taki akuratni termin - 26 czerwiec:)

Gość takie tam gadanie...
żenada....

Gość młodsza
Przedstawię moją sytuację. Proszę o odpowiedzi. Dnia 12.03 miałam śluz owulacyjy, jak białko jaja kurzego, nawet zauważyłam różowe zabarwienie co jest wynikiem pęknięcia czegoś i wyjście komórki do jajowodu. 13.03 byłam na imprezie, piłam alkohol - ale małe ilości. 14 wystąpił lekki ból w dole brzucha... ale to możliwe że z alkoholu. Dnia 16 marca, kochałam się z chłopakiem. Po 3 wytrysku spowodowanym pettingiem, odczekaliśmy 20-30 minut,chłopak jednak nie oddał moczu, i postanowiliśmy spróbować bez zabezpieczenia. Trwało to chwilke, dosłownie minute bo jednak zrezygnowaliśmy z obawy przed \"niepożądanymi\" skutkami. Kilka dni po tym wystąpił śluz nieplodny, jednak w dość dużych ilościach, i wydaje mi się że mam większy biust z widocznymi żyłami. Brak apetytu. Dzien po tym wydarzeniu pojawił się śluz żółtawy, rozciągliwy i był przez 2 dni potem zanikał i zamiast niego pojawił się biały i gęsty... niby normalne w fazie poowulacyjnej. Czy możliwe jest zapłodnienie? Czy ja mogłam być jeszcze w fazie owulacyjnej a plemniki w cewce (po 3 wytrysku) były by dość silne aby jakimś cudem dojść do jajowodu...? Czy taka mała ilość plemników mogłaby zapłodnić? i to jeszcze słabych, po 3 wytrysku? znajdujących się 30min w cewce u chłopaka? i jeszcze odnośnie komórki jajowej, czy ona nie jest czasem zdolna do zapłodnienia tylko od 10-24 godzin? to skoro ja owulację miałam niby 12..albo 14.. to do 16 marca komórka zdążyłaby umrzeć? bo się boję, może moja panika symuluje objawy ciążowe.. i nerwicy powoli dostaje. niech może ktoś kto się zna coś powie, czy moje myślenie jest dobre i czy to zapłodnienie jest prawie,że nie możliwe :( i jeszcze jedno... chyba nie ma 100% pewności że te plemniki się wydostały jakoś, ponieważ, preejakulant (który przy okazji wypływania wyzbierałby zalegające plemniki) przecież wydzielany jest trochę przed wytryskiem a my nie stosowaliśmy metody przerywanej tylko po prostu po chwili (możliwe że niecałej minucie) przestaliśmy z obawy przed ciążą. Na moje nieszczęście okres mi się spóźnia... ;/ z obliczeń (14 dni od owulacji) powinnam mieć 26... a dziś już 29 i brak oznak nadchodzącego :// Czy może to być wynikiem ogromnego stresu który ciągle przeżyłam z obawy że jestem w ciąży?? Czy też moją chorobą, ponieważ od poniedziałku mam ból gardła i zapalenie zatok.. biorę leki :sudafed, deflegmin i bioparox proszę o konkretną odpowiedź.

Gość oooojojoj
Spóźnia się bo panikujesz.Zrób test i będzie wiadomo.Chociaż na moje ciąży nie ma.Do autorki fajnie że macie datę ślubu ustaloną.Ja w Twoim wieku miałam roczną córkę już;-)