Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to jest po prostu

czy warto sprzedawac uzywane ciuchy na allegro?

Polecane posty

Gość to jest po prostu

nie mam obecnie pracy i zeby miec choc troche grosza, pomyslalam zeby kupowac w lumpeksach jakies ciuchy i je sprzedawac, co o tym sadzicie? tylko na czas szukania pracy wiec dzialalnosci bym nie zakladala, bo nie bylaby to sprzedaz ciagla :P

Gość moja koleżanka sprzedaje
używane torebki na allegro i bardzo to sobie chwali.Chociaż nie wiem kto jej to kupuje,bo straszny badziew :O

Gość btb
ale lipny interes .... watpie czy ktos kupuje uzywki na allegro .. jak moze kupic w lumpeksiew za 2 zl

Gość to jest po prostu
hm.. wlasnie tez tak mysle! stad to pytanie czy warto :P do moja kolezanka- a skad ona ma torebki? bo ja nie mam zadnych dojsc, musialabym po prostu kupic w lumpeksie,

Kupuje na bazarze używane,takie na maksa badziewne,z włóczki albo jeansu,niby oldschoolowe czy vintage.Zaczyna licytację od 7-10 zł i jakoś na tym zarabia.Wydaje mi sie,że lepiej by było zająć sie sprzedażą nowych ciuchów,np z wyprzedaży czy z zagranicy jak masz taka możliwość.Ja np nigdy nie kupiłabym czegos używanego przez internet,bo 1)nie opłaca się to,2)przez net nie można dobrze ocenić stanu ubrań

Gość to jest po prostu
o nowych nie mysle bo wlasnie nie mam dojscia, jakbym miala to bardzo chetnie, jedyne co to dorwac z wyprzedazy bym mogla sprobowac i drozej sprzedac, sama bym nie kupila uzywanego na allegro, raz kupilam i dziekuje za to, dlatego wlasnie mam watpliwosci ale za to nowe wiele razy i to sobie chwale, taniej duzo i stan byl ok,

Gość to jest po prostu
a moze ksiazki? albo takie rozne starocie ktore widuje na roznych straganach?

Gość fabiane
www.szafa.pl tam sa i nowe i uzywane

Ja też,wolę kupować przez internet niż w realu.A nie możesz kupować na takich targowiskach typu Tuszyn koło Łodzi??Albo nie ma u Ciebie w mieście sklepów-wyprzedaży??U mnie jedt 1 taki gdzie są np dźinsy po 25 zł

Gość to jest po prostu
nie znam tego targowiska, do Łodzi mam daleko :P u mnie jest bazar, nawet kilka ale tam sa badziewne chinskie rzeczy ktore zreszta sa w sklepach tyle ze drozej sa wyprzedazowe, jeden to koncowki kolekcji mexxa czy next, zara bluzki za 25-30, swetry podobnie i dzinsy za 40, ale on w galerii wiec i czynsz musi duzy placic to nic dziwnego ze drozej do drugiego wybieram sie jutro bo widzialam jak sie chwalili ze maja obnizki do 80% kurcze, chyba faktycznie uzywane to kiepski pomysl... do przezycia potrzebne jest mi 300 zl miesiecznie :O

Myślę,że najlepsze byłyby końcówki markowych ubrań gdybyś je sprzedawała w wypośrodkowanej cenie,tzn żeby na tym troche zarobić,ale żeby też było tanio dla kupujących

Gość to jest po prostu
no wlasnie, tylko skad wziac te koncowki? pozostaja mi tylko te sklepy wyprzedazowe, ewentualnie cos uzywanego ale w naprawde bardzo dobrym stanie

A nie masz kogos znajomego żeby stamtąd sprowadzać?Albo możesz kupować hurtowo

Gość to jest po prostu
no wlasnie nie mam, a zeby kupowac hurtowo to chyba trzeba miec dzialalnosc? a w kazdym razie na poczatek troche kasy, ja nie mem bo jak pisalam nie pracuje

Gość oj kupuja kupuja
wiem co mowie

Gość to jest po prostu
a jakie to ciuchy? podobno najlepiej schodza rozmiary 40-42

jeśli liczysz na konkretny, stały zysk, to odpowiedź brzmi NIE :), NIE OPŁACA SIĘ. zbyt duża konkurencja, zbyt dużo ubrań itp. jesli natomiast masz za dużo ubrań, chcesz nieco zwolnić szafę, szkoda Ci czegoś wyrzucać bo jest jeszcze modne i w dobrym stanie, a przy okazji uzbierać POWOLI jakąś kwotę na coś innego, to może się udać. ja nie chodze po lumpeksach, ale czasem wyprzedaje rzeczy ze swojej szafy. sporadycznie cena ubrana osiąga kwotę równoważącą jej zakup chociaż w połowie :)

Gość HINIMIA
SUPER BIZNES

Nie zdziw sie jeśli ktoś na Ciebie doniesie jesli będziesz wystawiać dużo rzeczy na raz :) sama kiedyś wyprzedawałam moje stare ciuchy, z metkami i bez i od razu dostawałam maile że ktos tam wie że nie mam działalności i na mnei doniesie...tzn osoba kupiła coś u mnie żeby mieć dane i sprawdziła...a miałam wystawionych tylko 20 rzeczy, nie dodawałam nowych...tak że ie sądzę żeby długo udało ci sie prowadzić taki biznes

Gość Lidka887
Z allegro korzystam obecnie bardzo rzadko. Kiedy mam coś do sprzedania wystawiam to na http://odkupuj.pl/. Nie sprzedaję ubrań hurtowo, ale jedynie gdy sprzątam w garderobie i zawsze to, czego już nie używam udaje mi się sprzedać.

Gość gość
Nie wiem, czy warto sprzedawać. Ja sprzedaje tylko i wyłącznie na www.odkupuj.pl - darmowe wystawienie, rejestracja wszytsko za free. Allegro ma ogromna prowizję a my nie chcemy tego płacić

Gość hosanos
Jeśli są to ciuchy markowe, to czemu nie. Anonimowych marek prawie na pewno nie sprzedaż. A jeśli masz to wystawione na Allegro, to zintegruj sobie od razu konto z Ogisem. Wtedy do tamtego portalu Twoje aukcje wskoczą automatycznie i za darmo, a przez serwisy ogłoszeniowe dużo łatwiej sprzedać używane ciuchy. Takie są przynajmniej moje doświadczenia.