Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nati_1309

Silne bóle brzuszka

Polecane posty

Mam taki problem. Mojego 14miesięcznego synka w niedzielę rozboleł brzuszek i to tak mocno że skończyło się wizytą na izbie przyjęć. Jednak lekarka po zbadaniu go nic nie stwierdziła i przypisała tylko Esputicon i czopki glicerynowe. Po powrocie do domu podałam małemu kropelki i włożyłam czopka i poprawa była niemal natychmiastowa. Mały zrobił kupkę i przestało go brzucho boleć. Myślałam że to zwyczajne zaparcie ale we środę sytuacja sie powturzyła. Więc znowu podałam mu te kropelki i czopka i było ok. Ale dziś zaczynam się martwić już nie na żarty. Mały znowu obudził się z wiskiem i znowu bolał go brzucho :( I nie wiem co robić?? Przecież nie mogę tak ciągle mu tych czopków pchać. Nie wie m co dzieję się z moim dzieckiem dodam że wcześniej był okazem zdrowia. napiszcie mi proszę jak długo można stosować te czopki?? Dodam że to wszystko wygląda tak jakby nały miał kolkę.

Gość DrMengele
Zastanow sie co mu do jedzenie dawalas - z nowosci. Zamiast lekow dawaj do picia silny wywar z miety (2-3 torebki na szklanke), dziala rozkurczowo i na pewno nie zaszkodzi , nawet jak 10 wypije.

Gość DrMengele
Nie wykluczona jest (zwykla) kolka, nie jest powiedziane ze tylko noworodki mają kolke, dlatego przypomnij sobie czy czegos w jadlospisie nie zmienilas.

Gość oj ludzie nie mozna
podawac miety w takich ilosciach bo moze prowadzic do zaparc

Gość DrMengele
To chyba wyczytalas w poradniku "Mamo to ja" Mieta nie powoduje zaparć. Nawet w kroplach podaje sie STĘZONY olejek mietowy a ty mowisz ze herbata szkodzi.

NIe wprowadzaliśmy nic nowego. Ciągle jeto samo. A czy może to być od bananów które małyuwielbia i je na potęgę??

Gość lukaszze
Skoro je dużo tych bananów - to może to być od nich... Nic w bardzo dużych ilościach nie działa korzystnie... ______________________ www.przedluzaniewlosow.com

Gość DrMengele
I masz babo placek. Babany powoduj zatwardzenie.

Ale on te banany od jakichś dwóch miesięcy je i nic takiego mu się wcześniej nie zdarzyło :( Dałam tak jak radziłyście tej mięty i powiem Wam że jest lepiej. Zasną spokojnie a przed snem zrobił kupkę i puścił gigantycznego bąka. Do tego dałam mu jeszce troszkę soku śliwkowego. Zobaczymy jak wstanie jak będzie się czuł. Tak bardzo chciałabym mu pomóc ale nie wiem jak. Nie będę go przecież cały czas faszerowała czopkami glicerynowymi :( Możecie mi o nich coś napisać?? Bo szukałam wszędzie ale nigdzie nie ma nic konkretnego. Np. jakie mają skutki uboczne czy ile czasu można je stosować??

Gość DrMengele
Odstaw babany, jedzone non stop powoduja zatwardzenie, jedzone dorywczo dzialaja odwrotnie ;) takie zjawisko z archiwum x. Miete mozna pic na litry, tylko herbapolu/labofarmu a nie jakies wynalazki miętopodobne.

Mam herbatkę z herbapolu. Dzięki za radę. Mały czuje się lepiej właśnie wstał i zjadł ładnie obiadek. Będziemy go obserwować.

Gość DrMengele
Widocznie malo ktore dziecko je nalogowo banany. Poczekaj tydzien i zobaczysz ze bedzie cudowne uzdrowienie.

w bananach sa lamblie Mogą one wywoływać bóle brzucha. Zrób mu badania w tym kierunku. Moja siostra miała lamblie i właśnie bolał ją bardzo brzuszek.

Gość Mama Krzysia 10mies
Mój synek po bananach też ma bóle brzucha i zatwardzenie! Dlatego rzadko mu daję mimo że je uwielbia. Mój ma 10miesięcy. Odstaw banany jak radzą dziewczyny i jeśli po kilku dniach nie będzie poprawy to zabierz synka jeszcze raz do lekarza, niech sprawdzą dokładnie czy to nic poważniejszego

Gość Mama Krzysia 10mies
W bananach MOGĄ być lamblie i jeśli już to w czarnej końcówce, dlatego ważne jest ich odcinanie!

Końcówki zawsze obcinam. Mam adzieję że macie rację. I że to od tych bananów.