Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NoName___

Czuję się jak...

Polecane posty

Gość NoName___

Mam takie straszne kompleksy, że czuję się jak jakis potwór, jak śmieć. Główny mój kompleks to wzrost. Chciałabym być wyższa. Czuję się jak najgroszy "margines", mimo, że jestem inteligenta, ambitna. To po prostu przez to, że czuję się mała i nic nie znacząca. Jak sobie z tym poradzić? Jak podwyższyć sobie samoocenę?

noś wysokie obcasy.. :) Oj dziewczyno kazdy ma jakies kompleksy nikt nie jest idealny. Mysl pozytywnie i zaakceptuj to że jesteś jaka jesteś

dowartościuj się tym że jesteś ambitna i inteligentna, załóż szpilki i na chwilę zapomnij:)

Gość NoName___
158 cm

Gość NoName___
Ale czuję się okropnie przy koleżankach, które mają po 172-175 cm, albo facetach, którzy mają koło 180 albo dużo ponad :/

Gość leginsy
A słyszałaś o tym, że osoby małe mogą być wielkie w swoich czynach? ;) Kiedyś czytałam jakiś artykuł na ten temat i mówiono, że osoba z kompleksem niższości (wzrostu) często bardziej się starają o to, żeby czegoś dokonać. Hitler miał bodajże 163 a Stalin 158 :D

Gość NoName___
Nie słyszałam o tym, ale miło usłyszeć ; ) Być może tak jest, ale ja jakoś wątpię, żebym coś osiągnęła w życiu. Jestem za skromna, za nieśmiała...

Gość leginsy
skoro napisałaś, że jesteś ambitna i inteligentna, to jak najbardziej świadczy o potwierdzeniu tego ci napisałam i jeszcze będą z ciebie ludzie ;)

Gość NoName___
Bo ambitna i inteligentna jestem. Jak mi na czymś naprawdę zależy, to staram się to osiągnać, aczkolwiek, dość często jestem zagubiona... nie wiem co chcę robić. Czasami boję się, że zrobię decydujący krok w swoim życiu, a potem będę tego żałować i będę "pluła sobie w brodę", że jednak mogłam zrobić coś innego. Mało zdecydowana jestem i zmienna jak pogoda.