Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetka322

Uzywa ktos tabletek YAZ-prosze o opinie

Polecane posty

Gość anetka322

lekarz wypisal mi je w celu antykoncepcji i uregulowania okresu. powiedzial ze mam je zacząc uzywac w dnu nadejscia okresu. czyli rozumiem ze caly czas od 1 dnai miesiaczki. a kiedy nastepne opakowanie? mam robic przerwe?? jak sie czujecie po tych tabletkach i po ile je kupujecie

Gość bojabojaboja
Masz rozpocząć opakowanie w pierwszym dniu miesiączki. Krwawienie może się wtedy przedłużyć lub skrócić. Bierzesz wszystkie tabletki z opakowania do samego końca i po ostatniej rozpoczynasz kolejne opakowanie. Tak więc bierzesz je bez żadnych przerw między opakowaniami. 4 ostatnie pigułki z opakowania Yaz to tzw. pigułki placebo, które nie zawierają czynnych substancji. W trakcie ich przyjmowania dostaniesz tzw. krwawienie z odstawienia. Natomiast o skutkach ubocznych przeczytasz w ulotce. Na Yaz różne kobiety reagują bardzo różnie. Mam koleżanką, która nie odczuwa żadnych skutków ubocznych i jest bardzo zadowolona. Ja plamiłam przez całe pierwsze opakowanie, krwawienie przy pigułkach placebo dostawałam bardzo bolesne i przytyłam, dlatego po 4 miesiącach zmieniłam je na inne.