Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przedsiębiorca wwa 30

Ludzie dlaczego płaczecie o pracę, zamiast zakładać własne firmy?

Polecane posty

Gość Może tak, może nie
Gdyby każdy miał swoją firmę, to nie byłoby pracowników i właściciele musieliby sami tyrać :-))))

Gość aaaaaa----hahahahahahhaaaaa
nowa prowokacja!

Gość sfdfsdfa
Ja tez tak chce ej zalozmy sobie firme za 5 tysi i bedziemy zarabiac 20 tysi za biznes plan buahaaa

o ile moge zrozumiec twoje wydatki które poniosłeś na założenie firmy ( na marginesie to i tak za mało te 5 tysi ) to juz z zarobkami z lekka przegiąłeś .... suma jest zbyt mała :D

Gość po 40
to nie jest takie proste jak nie ma sie zawodu a we wszystkim jest straszna konkurencja. mam dośc swojej pracy ale nie mam zawodu i zbliżam sie do 50-tki. nie mam też zbyt duzych oszczędności więc inwestycja wykluczona.

Gość APELANTKA
No fajna baja: za 5 tysi kupić laptopa, rzutnik i wszystko co trza dla właściwego funkcjonowania firmy.Że też na to nie wpadłam.Po h... kupowałam rzutnik za 3000tysiące???Ale ze mnie nie przedsiębiorcza kobieta...

Gość APELANTKA
Muszę u Ciebie autorze topicu brać korki jak rozsądnie wydawać kasę na specjalistyczny TANI sprzęt

Gość sama chcialabym zalozyc
firmę, ale trochę sie boje. Mam 21 lat, studiuję zaocznie na II r. W tej chwili jestem bezrobotna i mysle o zalozeniu niewielkiego sklepiku z odzieża i biżuterią. Biżuteria to moje hobby, robię sama i sprzedaje na allegro ale w tej chwili tylko niektore sztuki , reszte wsrod znajomych :) Wiem jednak, ze konkurencja jest duza no i czy dofinansowanie z UP starczy na wszystko, co zwiazane z otwarciem wlasnego biznesu ?

Gość ihaaaaaaaaaaaaaaaa
Dlaczego to jest bzdura: - Autor mogl tylko zarobic jesliby zakosil baze wplywowych klientow branzy - Druga sprawa musial go ktos polecic bo z ulicy nie biora albo znac te osoby z poprzedniej firmy.Bez poparcia ciezko sie przebic gdziekolwiek. - ceny szkolenia 500 zl /osoba ale to raczej firmy prowadza musialby ponad 40 osob miesiecznie szkolic zeby miec 20 tysi A wiekszymi szkoleniami raczej zajmuja sie duze firmy. Inna sprawa berz odpowiednich certyfikatow nie mogl by prowadzic szkolenia podejrzewam

Gość Ke Hi o
a ja po 10 miesiącach pracy kupilam sobie domek, wiec przedsiebiorco sam jestes frajer skoro po tym czasie tylko na mieszkanie było cie stac. Zarabiam wiecej niż ty masz na czuysto buraku. a przynajmniej mam spokojna głowe.

musialby ponad 40 osob miesiecznie szkolic zeby miec 20 tysi " a gdzie podatki ? a gdzie kasa na inwestycje ? a po drugie to nikt przy zdrowych zmysłach nie pojdzie na szkolenie sygnowane przez jednoosobową firmę "krzak " której własciciel jest nei dośc ze młokosem to do tego bez większego doświadczenia w branży ...

Gość ale jazda na maksaaaaaaaaaaa
oj to ja jestem jeszcze lepsza hahah po pol roku dzialalnosci kupilam sobie dom 200m. na dzialce 2500 metrow w konstancinie kolo warszawy, a po 8 miesiacach dzialalnosci za gotowke nie w kredycie kupilam Mitsubishi Outlander....grunt to sie dobrze ustawic a 20000 na miesiac to ja mam przez tydzien:)

eeeeeee słabo , nie zapominaj że jestes na kaffe tutaj swoje dochody możesz nie tylko podwajać ;) ale i potrajać :P

Gość dfgdfgdfdfg
ale jazda podziel sie na czym zarobile sprzedaz ziemi,wynajecie loakali pod wynajem,spadek,gielda,wygrana ?

Gość ale jazda na maksaaaaaaaaaaa
haha musisz miec w kazdym miescie dobra poradnie zdrowia psychicznego do ktorej beda ladowac takie debile jak ....przedsiebiorca wwa 30 mozesz z nich sporo sciagnac kasy za wyleczenie:) :):):)