Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggosiaaa

jakie warzywa, owoce itp w 8 miesiacu

Polecane posty

Gość ggosiaaa

Witam! Interesuje mnie co dajecie swoim maluchom w 8 miesiacu ich zycia? Karmicie swoje maluchy wg. ogolnej normy, czy nie patrzycie na to czy moze np.chleb czy nie, wazne, ze nic mu/jej po tym nie jest??

Gość madziola
pierwsza zasada nic nowego w duzych ilosciach i NIGDY na noc!!!!ja sie kierowałam słoiczkami bo zawsze jest napisane co wolno od ktorego miesiąca:)a poza tym mysle ze to sprawa indywidualna,jak dasz cos posmakowac na co rzekomo on jest za mały a jemu nie zaszkodzi to mozna dawac,oczywiscie nie mówie tu o grzybach i takich tam!!!!!to powinno wejsc na koniec do diety maluszka!!!!:)

Gość madziola
jak dla mnie to troche za skomplikowane by było:)

Gość ggosiaaa
ja tez wlasciwie jestem za podawaniem wszystkiego, byle nie byl uczulony. Jednak ostatnio na mnie lekarka naskoczyla, ze zamiast kaszy mannej wprowadzilam bulki. Tzn. podaje czasem jak sama jem takie male kawalki bulki. Malemu nic nie jest po tym wiec mu dawalam a lekarka powiedziala, ze absolutnie nie moge. Z drugiej strony nie raz slyszalam, ze dziecko w wieku 8 miesiecy juz jadlo to samo co rodzice tylko z mniejsza iloscia przypraw :/ sama juz nie wiem w koncu co o tym myslec :/

Gość gosiaak niedawno chwalilas
sie jak to wszytsko twoj syn je a teraz zadajesz idiotyczne pytania. Jestes najmadrzejsza a opinia innych cie nie obchodzi to po co sie pytasz??? Po co mu te buly dajesz , lekarka ma racje nalezy zaczynac od manny a nie bul. :P

Wpisz w google OSESEK PL.Tam jest tabela co dokladnie wolno,czego nie wolno.Wg mnie najlepszy portal dla rodzicow.Wideo przepisy nawet sa.

Gość gosiaak niedawno chwalilas
mamo20-- gosiaak wie najlepiej co potrzeba jej dziecku. Kiedys napisala ze 6mies dawala ser zolty i nasza opinia jej wogole nie obchodzi. Wiec szkoda sie wysilac.

Gość ggosiaaa
gosiaak niedawno chwalilas - yyyy chyba mnie z kims pomylilas :) ja tego nicku dopiero teraz uzylam :) ale spoko :) a bulki daje, bo jak maly na mnie patrzy tymi swoimi duzymi oczkami to mi go szkoda i troszke mu daje, ale skoro mu nic po tym nie jest, to chyba nie ma roznicy czy podam gluten z kaszy mannej czy pieczywa? :P

Gość ggosiaaa
ja nie jestem GOSIAAK tylko GGOSIAAA !!!! Nie dawalam sera dziecku 6 miesiecznemu! Teraz na prawde nie mozna juz sie podpisywac podobnie do kogos innego, bo tu sie wszystkikm wydaje, ze to ta sama osoba!

Gość ggosiaaa
Mamaaa20 dziekuje :)

Gość pewnie ze nie
moje je z owoców: jablka, sliwki (suszone i mrozone), gruszki, banany, morele (suszone), czarne jagody, winogrona, rodzynki warzywa: soczewica zielona i czerwona, brokuly, kalafior, fasolka zielona, por, marchewka, ziemniak, szpinak, pietruszke, brukselke

Ale zobacz! Jak tu sie wszyscy znają;) Jakby wszyscy byli z jednego podwórka!

Gość ggosiaaa
hehe dokladnie :) a moze na tym forum jest tylko kilka soob i to one maja po 20 nickow i gadaja ze soba? ;))

przywyknij ze są tu tez palanty,ja na pytanie jak zachowywac sie gdy dziecko rzuca sie na podłoge bo jest złe usłyszałam ze bije swoje dziecko i go nie szanuje i ze powinnam zastanowic sie nad jego posiadaniem poniewaz jestem nerwowa i mam isc sie leczyc psychicznie!! :P:P a wszystko to po w zapytaniu dodałam ze nie mam juz sił i dałam synowi 3 klapsy w tyłek... :P:P:P:P takze sie nie przejmuj debilostwem,słuchaj tylko tych co chca ci pomóc.a bułeczke mozesz spokojnie dawac i nawet skórke od chlebka,przeciez dziąsełka juz swedzą bo ząbki idą...a ta pani doktor to normalna była??? :P:P:P

moj ma niecale 8 miesiecy i je z owocow: jablka, banany, maliny, sliwki, jagody, winogrona, brzoskiwinie ,gruszki,morele ( z owocow na ktore np niema sezonu niema w sprzedazy daje ze sloiczka lub mrozone ) Z warzyw:marchewka, por, pietruszka , seler, fasolka szparagowa zielona, groszek zielony, pomidory, buraki, brukselka, kalafior,brokuly,ziemniaki , kukurydza

no a poza tym to bulke tez daje,,w sumie zjesc nie zjada ale bardziej tak mieli sobie ja bo jeszcze zabkow niema.

Ja do 6 miesiaca scisle trzymałam sie tabeli zywienia. Teraz poowoli wprowadzam nowosci...Z racji tego,ze nie ma jeszcze swiezych warzyw,a mrozone moge kupic tylko w markecie,gdzie rzadko bywam,to na razie daje sloiczki. Ostatnio kupilam Nince spaghetti z gerbera,jadla az jej sie uszy trzesly. Jest tam ser mozzarella,nie zaszkodzil jej. Jako przekaski dostaje chrupki kukyurydziane,biszkopty,ciasteczka z hippa,a ostatnio dalam jej krakersa i bardzo jej smakował.Z warzyw daje wszystko oprocz fasolki i burakow,bo strasznych bolow brzucha dostala po tych warzywach,bardzo lubi szpinak.Polecam na deser kisielek domowej roboty,moja corcia za nim przepada:) aha,bulke do memłania tez daje,nawet drozdzowke bez zadnych dodatkow,jak jestesmy np na spacerze a skoncza sie juz chrupki. Czasem daje jej tez lyzeczke jogurtu z krowiego mleka,ale to bardziej na posmakowanie