Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelia83

Jaki kolor ścian do salonu? Doradźcie

Polecane posty

Gość amelia83

Ciepły kolor. Czy złoto egiptu Duluxu pasuje? nie mam jeszcze mebli, nic.

Złoto egiptu jest ciepłym kolorem. Cóż można rzec więcej w tym temacie? Weź pod uwagę nie tylko kolorystykę późniejszych mebli, ale też swoje upodobania (w jakim kolorze czułabyś się dobrze (beże/brązy, oranże, czerwienie, śliwki, żółcienie, a może ciepła zieleń) i dobierz odpowiedni stopień nasycenia. Ważne jest naświetlenie pokoju, kolorystyka np. zasłon, rolet, poduch, dywanu - tego, co ewentualnie już jest kupione i czy pokój będzie spójny kolorystycznie/stylistycznie z resztą mieszkania.

Gość amelia83
nie mam nic kupione, wszystko bede dopaspwywac do scian wlasnie

Gość mloda kuchareczka
Mi sie ten kolor osobiscie nie podoba. Widzialam go u koleżanki, któa ma dość ciemny pokoj i wygląda troche jak stary mokry tynk. http://www.budowlany.sklep.pl/images/dulux/kolory_swiata.jpg Może Magnolia z Duluxa? Moim zdaniem w ogole to robisz troche nie po kolei. Najpierw powinnas upatrzec sobie meble, a do nich dobierac sciany,

Gość kolorowanka 78
Mi też za bardzo ten egipt nie podchodzi... Z ciepłych kolorów bardziej podoba mi się coś takiego: http://bit.ly/daGqfj w połączeniu z ciemniejszymi meblami i podłogą tworzy bardzo ciekawą kompozycję...

Gość amelia83
tak, magnolia tez mi sie podoba, albo pastelowa orchidea, aczkolwiek mam katalog i kolory w katalogu rożnia sie od tych ktore widać w linku od ciebie, są jasniejsze. Mebli nie mam wybranych, ale myśle raczej o ciemniejszych, a zestaw wypoczynkowy w kolorze beżu.

Gość amelia83
kolorowanka o jaki kolor ci chodzi? bo ja widze w linku caly dom w roznych kolorach

Gość amelia83
wiecie co, wymyslilam, ze moze na 3 scianach dam pastelową orchidee i na 1 sciane caffe latte, tylko teraz nie wiem na którą dac cafe

Gość bułka z masłem..:-(
Ja mam białą czekoladę, ale nie wiem jaka firma już. mnie się podoba, ślicznie wygląda z ciemnymi panelami, komodami i kremowymi kanapami.

Gość mloda kuchareczka
Pamietaj, że jak masz pokoj prostokątny, to nie maluj szerszych scian na ciemniejszy kolor, bo jeszcze bardziej ci zwęzi pokoj.

Gość amelia83
tak, ten ciemniejszy walnę po stronie drzwi na węższej ścianie

Nie da się tak jednoznacznie powiedzieć jaki kolor do salonu wybrać, dobrze by było znać więcej szczegółów. Najlepiej dobierać w ten sposób kolor ścian, aby pasował do reszty wystroju. Warto wziąć pod uwagę nie tylko farby, można teraz kupić naprawdę fajne tapety, na decorations.pl widziałam naprawdę sporo, wiec można sobie przeglądnąć, może coś w oko wpadnie.

Gość gość
no nie wiem dla mnie trochę za jasne

Gość gość
nie wiem co to jest zloto egiptu duluxa ale tez niedlugo stane przed zadaniem malowania salonu - przeprowadzka. wymyslilam sobie kawe z mlekiem bo mam w takich brazach meble i raczej pod meble bede malowac sciany a nie odwrotnie. sofe narozna mam brazowo kremowa i tak tez zamierzam pomalowac salon. jasny jakis bezyk i jedna sciana w cieplym brazie lub na ta jedna sciane tapeta ciemna z jakimis wzorkami jasnymi.