Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla kererka

czy sa tu care assistants??

Polecane posty

Gość przyszla kererka

hej c\zy sa tu osoby pracujace w care home??zamierzam podjac tego typu prace i prosze o jakies opinie czy trudno,jakie sa obowiazki itd:)

Gość sa sa
ja i maz pracujemy z tym zawodzie ok 5 lat. napisze jutro bo teraz jestem zajęta.

Gość przyszla kererka
hej bede wdzieczna ale skoro juz 5 lat to ciagniecie to chyba warto:)pozdrawiam!:)

Gość sa sa
więc tak. czy będziesz pracowała w residential czy nursing home? a może inny? są domy dla ludzi n.in z demencja. Praca jest dosyć ciężka i nie zawsze przyjemna ale daje satysfakcję jeśli to polubisz.Jeśli nie polubisz,nie dasz rady, ludzie będą cię wk..wiać i nie wytrzymasz nerwowo.To praca w drużynie, wiec dużo zależy też czy będziesz pracowała z dobrymi, zorganizowanymi ludźmi czy leniwymi małolatami angielskimi:/ bo takie sa najgorsze. Residential home jest spoko,na ogół nie jest zbyt ciężko i ludzie są jeszcze kumaci i możesz naprawdę z przyjemnością z nimi pogadać. Jeśli nursing to często ludzie którzy tylko za przeproszeniem jedzą i załatwiają się pod siebie (oczywiście ty ich karmisz i zmieniasz pieluchy)często są agresywni.To nie jest praca dla każdego... Największa korzyścią jaką z niej wyniosłam jest duża poprawa znajomości języka,szybka sie wśród nich nauczysz jeśli masz z tym problem. A i musisz uważać na plecy,łatwo sobie je tam uszkodzić. Pytaj jak jeszcze coś cię interesuje.

Gość sa sa
i tez myślę o zmianie pracy bo mam już dosyć. Jeszcze jedno,jest organizowanych dużo kursów dla carerów, rób je jeśli cię spytają, np.NVQ. Jeśli miejsce ci sie nie spodoba zawsze możesz je zmienić a z NVQ płacą więcej.