Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malinka0602

Pytanie!!!!

Polecane posty

Hey mam pytanie jeśli chodzi o tabletke 72 godziny... wiem ze jest na recepte , ale nie w tym rzecz... czy trzeba isc koniecznie do ginekologa po to by ją przepisał czy mozna isc ogolnie do lekarza np rodzinnego? czy to sie tyczy tylko tabletek antykoncepcyjnych?

Gość a ja wiem ale nie powiem
Ja taka tabletke zażyłam miesiac temu.Pojechalam do mojego ginekologa i mi ja przepisał.czytalam w necie ze moze ja tez ptrzepisac lekarz ogolny.Pamietaj jednak ze mimo iz nie jest to tabletka wczesnoporonna,niektorzy lekarze nie chca jej wypisywac.

chodzi o to że narazie nie chce byc mama a miedzy mna a Mym doszlo do stosunku wieczorem w sobote wiec jakbym dzisiaj poszla do lekarza i by mi ją wypisal jeszcze bym zdążyła... moze by nie doszlo do zaplodnienia... z góry dziękuje bardzo

Gość no to idz do lekarza
a nie smarujesz na forum, czas leci i jajeczko tylko czeka

Gość Szczurzecy
mi wypisał lekarz na dyżurze, choć bardzo się oburzył i krzyczal, że to neizdrowe, bomba hormonalna, co ja robie, do ginekologa, itp ale wypisał...

Gość Betty_bo
malina pędz po receptę.Po tych tabsach,które wczesniej brałaś masz duże szansę na zapłodnienie

Pamietaj ze im szybciej ja zazyjesz,tym lepiej.

Gość gupeek
na przyszlosc zainteresuj sie tym wczesniej - ta pigula najskuteczniejsza jest zaraz po stosunku i z czasem jej skutecznosc maleje - jezeli ja zazyjesz dzisiaj (w 48h po stosunku) to prawdopodobnie jeszcze zadziala, ale jutro (wciaz mniej niz 72h po) calkiem mozliwe ze juz nie. ogolnie najskuteczniejsza jest przez pierwsze 24h.

Gość gupeek
ah i jeszcze jedno - lekarze czesto strasznie marudza przy wypisywaniu recept na to. czesto odmawiaja. pamietaj, ze jezeli lekarz odmowi Ci przypisania tej piguly - ma obowiazek wskazac lekarza, ktory to zrobi. to twoje prawo by to od niego wyciagnac.

To nie jest az tak wielka bomba ormonalna,bez przesady.akt,jest tam wiecej hormonow niz w zwyklej tabletce antykoncepcyjnej ale bez paniki.Nie wolno stosowac jej jako srodek antykoncepcyjny ale jezeli zazyje sie ja raz na jakis czas to nic sie nie stanie.Na ulotce jest wypisanych duzo dzialan niepozadanych,ja czulam sie tylko bardzo sennie po niej i lekko bolala mnie glowa.Zadnych wymiotow,bolu brzucha,goraczki,nic.

Nazwa tej tabletki to Escapelle :)

No i cena-70 zł :O

No i cena-70 zł :O

Gość Szczurzecy
moja sie nazywała Postinor Duo. ja nie twierdzę że to bomba hormonalna, lekarz tak mówił, bardzo się zdenerwował aż mój chłopak wszedł do gabinetu bo lekarza było słychać na korytarzu :p osobiscie nie mialam zadnych skutkow ubocznych.

ja poszłam do ginekologa, powiedziałam zeby przypisal ...nic nie mowil, wypisal recepte i powiedział zeby szybko zazyc..tyle. Koszt 70 zł