Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olgaa8

stosunek po zakończeniu antykoncepcji-pomocy

Polecane posty

Gość olgaa8

Witam 5.marca skończyłam przyjmować tabletki antykoncepcyjne , ponieważ brałam je 3,5 roku więc postanowiłam zrobić sobie krótką przerwę. Cały ten czas kochałam się z facetem z prezerwatywą jednak 21.marca kochaliśmy się bez zabezpieczenia-był to stosunek przerywany i misiek nie skończył we mnie tylko wyszedł wcześniej. Proszę o odp czy jest możliwość zajścia w ciąże?? i czy krwawienie z odstawienia to jest I dzień pierwszego cyklu?? czy I dzień cyklu liczy się dopiero po obudzeniu czynności jajników i tym dłuższym krwawieniu???? I jeszcze jedno pytanko kiedy mogę znowu zacząć przyjmowanie tabletek???? muszę czekać do pojawienia się okresu???? i jeśli była możliwość zajścia w ciążę to czy w sobote 27.marca byłoby to juz widoczne na usg?? albo test z krwi mozna zrobic?? i kiedy???? proszę o odp pozdrawiam ;)

1. jest możłiwość zajścia w ciążę jak przy kazdym niezabezpieczonym stosunku; 2. krwawienie z odstawienia liczy sie jako pierwszy dzień cyklu, ale jesli chcesz tego użyc do przeliczenia czy był dzień płodny czy nie to Ci powiem że w tym pierwszym po odstawieniu nie ma co na to liczyć; 3. jak sie już robi przerwe to niech to bedzie przynajmniej trzy miesiace; 4. tak, przyjmowianie rozpoczniesz jak przy kazdym zaczynaniu - w pierwszy dzien okresu dla natychmiastowego zabezpieczenia, w inny dzień cyklu dla zabezpieczenia z opóźnieniem; 5. na USG w szesc dni po stosunku nic nie bedzie widac, bo nawet niekoniecznie musi już wtedy dojść do zapłodnienia dni po stosunku... test z krwi podobnie, w 6 dni po zapłodnieniu, czyli przypuszczam ze równie dobrze mozesz poczekac do terminu miesiączki i zrobić normalny test. to juz i tak żadnej różnicy nie bedzie. a jak to było wczoraj i sie masz denerwowac to do lekarza po recepte na Escapelle. jeszcze zdążysz.

Gość olgaa8
w takim razie powinnam poczekać jeszcze 11 dni + 4 tak jak przy stosowaniu tabletek na okres???? a jak bym kupiła test owulacyjny to moze cos wykazać ???? i mam jeszcze jedno pytanie z moich obliczeń wynika ze jest to dzisiaj 11 dzień cyklu to czy owulacja po braniu tabletek mogłaby być juz mozliwa???? proszę o odp pozdrawiam ;)