Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alergia-diagnostyka

Alergia, diagnostyka, badania z krwi

Polecane posty

Gość alergia-diagnostyka

Witam. Kilka lat temu miałam wykonywane testy skórne i wiem że jestem alergiczką. Do tej pory miałam jednak problemy głównie latem, kiedy pyliły chwasty i drzewa. Jednak ostatnio moja alergia sie chyba pogorszyła i prawdopodobnie mam uczulenie na kota, choć dawniej nie miałam. Myślałam o zrobieniu badań z krwi. Zastanawiam się czy lepiej zrobić osobno panel oddechowy i pokarmowy czy wystarczy mieszany? Czy w ogóle te testy są coś warte? Może lepiej skórne? Jak z lekami na alergie? Na cetalerginie jest informacja aby odstawic na 3 dni przed badaniami skórnymi, choć na internecie są informacje o 7-14 dniach. A jak w przypadku badan z krwi?

Gość zzzzzzzzzzz

Gość zzzzzzzzzzz

Gość zzzzzzzzzzz

Gość alergia-diagnostyka

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup
up

Gość alergia-diagnostyka

Gość alergia-diagnostyka
Tylu alergików i nikt mi nie potrafi doradzić?

Gość niezalogowany
zrob na kota jelsi podejrzewasz ze to kot cie uczula nie musisz placic za caly panel np. 200zl tylko zaplacisz za samego kota psa i co tam jeszcze chcesz np. po 20zl. panel mieszany to kilka wybranych alergenow,ktore sa podane i neiznaczny rabat. mozesz wybrac to co cie interesuje tylko. do tego zrob sobie ig calkowite czy jakos tak sie to nazywa bez tego badanie jest neiwiele warte.

Gość alergia-diagnostyka
Akurat interesuje mnie cały panel, czyli najbardziej popularne alergeny. Bo tak na prawdę trudno mi powiedzieć czy to koty czy nie. Kiedys nie miałam uczulenia, teraz mam. A różnica w cenie pomiędzy panelem a pojedynczymi alergenami jest właśnie spora. A badanie o którym mówisz to IgE. Ono wskazuje bądź nie na to czy objawy są na podłożu alergicznym czy nie, dlaczego bez tego badania nie wiele są warte pozostałe?