Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 alergia-diagnostyka

Alergia, diagnostyka, badania z krwi

Polecane posty

Go艣膰 alergia-diagnostyka

Witam. Kilka lat temu mia艂am wykonywane testy sk贸rne i wiem 偶e jestem alergiczk膮. Do tej pory mia艂am jednak problemy g艂贸wnie latem, kiedy pyli艂y chwasty i drzewa. Jednak ostatnio moja alergia sie chyba pogorszy艂a i prawdopodobnie mam uczulenie na kota, cho膰 dawniej nie mia艂am. My艣la艂am o zrobieniu bada艅 z krwi. Zastanawiam si臋 czy lepiej zrobi膰 osobno panel oddechowy i pokarmowy czy wystarczy mieszany? Czy w og贸le te testy s膮 co艣 warte? Mo偶e lepiej sk贸rne? Jak z lekami na alergie? Na cetalerginie jest informacja aby odstawic na 3 dni przed badaniami sk贸rnymi, cho膰 na internecie s膮 informacje o 7-14 dniach. A jak w przypadku badan z krwi?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zzzzzzzzzzz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zzzzzzzzzzz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zzzzzzzzzzz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alergia-diagnostyka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup
up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alergia-diagnostyka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alergia-diagnostyka
Tylu alergik贸w i nikt mi nie potrafi doradzi膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niezalogowany
zrob na kota jelsi podejrzewasz ze to kot cie uczula nie musisz placic za caly panel np. 200zl tylko zaplacisz za samego kota psa i co tam jeszcze chcesz np. po 20zl. panel mieszany to kilka wybranych alergenow,ktore sa podane i neiznaczny rabat. mozesz wybrac to co cie interesuje tylko. do tego zrob sobie ig calkowite czy jakos tak sie to nazywa bez tego badanie jest neiwiele warte.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alergia-diagnostyka
Akurat interesuje mnie ca艂y panel, czyli najbardziej popularne alergeny. Bo tak na prawd臋 trudno mi powiedzie膰 czy to koty czy nie. Kiedys nie mia艂am uczulenia, teraz mam. A r贸偶nica w cenie pomi臋dzy panelem a pojedynczymi alergenami jest w艂a艣nie spora. A badanie o kt贸rym m贸wisz to IgE. Ono wskazuje b膮d藕 nie na to czy objawy s膮 na pod艂o偶u alergicznym czy nie, dlaczego bez tego badania nie wiele s膮 warte pozosta艂e?

Udost臋pnij ten post