Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MY BEST CAR

Witam mam pytanie jak zmieniać biegi w samochodzie podczas podjazdu pod górę?

Polecane posty

Gość MY BEST CAR

Witam chcę się dowiedzieć jak zmieniać biegi w samochodzie podczas podjazdu pod górę tak aby samochód się nie zadławił.

No cóż, najlepiej używać do tego sprzęgła :-P No chyba że jest zastosowana inne rozwiązanie w skrzyni biegów :-P

Gość jak czujesz że dodajesz gazu
a szybkości nie nabierasz, to dajesz na niższy bieg :)

Gość My best car
No tak ale jak jade wcisne sprzeglo zmienie bied na wyzszy to auto sie dlawi nawet jak sa wyzsze obroty inni jadacy moim autem tak nie maja trzeba to robic jakos dynamicznie cyz co?

Gość My best car
uppppp

na niższy sieroto masz zmienić!!!

Gość kid car
zmien se auto na autamata

Gość Luczinda
w dziwnym miejscu jest ta górka.. jeśli musisz startować z 1, potem 2... na 2 jedziesz, dajesz dużo gazu i innego wyjścia nie widać. wiadomo, że zawsze pod górke trzeba trzymać gaz ciągle i dużo go dawać, żeby nie tracić prędkości..

Gość kiisiel
A dodajesz gazu? :)

Gość My best car
wlasnie a podczas zmiany biegu pod gorke puszczamy gaz? czy uparcie go trzymamy?

na dwójce ci się dławi??????? Pewnie zanim zmienisz ten bieg to mija godzina z wciśniętym sprzęgłem :):):)

Gość My best car
no chwile zmieniam bieg, mam to robic bardzo dynamicznie i z wcisnietym gazem czy na czas zmiany biegu odpuszczam gaz?

Gość My best car
no chwile zmieniam bieg, mam to robic bardzo dynamicznie i z wcisnietym gazem czy na czas zmiany biegu odpuszczam gaz?

Gość kid car
ludzie ta gurka to musiała by być w pionie żeby auto na 2 się dławiła jakie to autko

Gość My best car
i jak juz wbije 2 to moge szybko puscic sprzeglo? nie bedzie mi szarpalo samochodem?

Gość My best car
uppppp

Gość wciskasz sprzeglo
zmieniasz na 2 i przez chwile jedziesz na polsprzegle (sprzeglo do polowy), pozniej puszczasz sprzeglo

Gość Luczinda
robisz tak. z jedynki zmieniasz na 2, puszczas sprzęgło i dodajesz tyle gazu, żeby sprawnie i szybko pokonać wzniesienie. nie puszczasz gazu na wzniesieniu, bo jeśli to zrobisz, a ktoś będzie za Tobą jechać, to może w Ciebie stuknąć.. ponieważ jeśli jest duże nachylenie stoku to możesz zbyt szybko stracić prędkość. jak już będziesz zjeżdżać z pochyłości nie musisz używać dużo gazu. czy miałaś może lekcje z instruktorem prawa jazdy? czasem warto wykupić kilka dodatkowych w razie własnie takich wątpliwości.

Gość Luczinda
z tym sprzęgłem do połowy to chyba jakiś żart :o samochód będzie szarpał, jesli dodasz gazu na sprzęgle..

Gość My best car
wlasnie ale podczas zmiany biegów musze póścic gaz co nie?

Gość My best car
no ok ale podczas zmiany biegu musze poscic przeciez gaz co nie?

Gość wciskasz sprzeglo
dupa ci bedzie szarpala. za kazdym razem czy to na gorce czy nie powinnas zmieniac biegi i jechac przez chwile na polsprzegle zeby silnik wlazl na obroty

Gość My best car
uppppp prosze o odpowiedz na moje pytanie

Gość boszeeeeeeeeeeeeee
zabrac jej prawo jazdy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ze też są takie tłuki na tym świecie :O kto jej dał uprawnienia ? az strach pomyśleć ze takie matoły moga jechac za nami i przed nami

Gość My best car
ja sie pytam o zmiane biegow pod gore prosze mi powiedziec dokladnie jak to zrobic z kazdym szczegolem

Gość cobieta
to na jakim biegu Ty normalnie jeżdzisz ? Przecież na 2 to nie jest zadna prędkośc - to co mozna na niej redukować ? Jak wjeżdżasz pod gorkę masz zredukować biegi np , z 5 na 4 - dodając gazu . Wzniesienie spowoduje natiralne wyhamowanie wiec trzeba dodać gazu ,zeby silnik poradzil sobie z gorką . z wyższego na niższy i dodaj gazu :) a ty w ogole masz prawo jazdy ?

Gość boszeeeeeeeeeeeeee
musisz puścic gaz , ale wczesniej dajesz mu tyle po gazie i go wkrecasz na takie obroty by miec czas na zmaine biegu na wyzszy , jesli zacznie ci sie dusic zredukuj z powrotem na mniejszy

Gość boszeeeeeeeeeeeeee
czy ty autorko masz w ogóle prawo jazdy ? czy tylko tak chcesz sobie po wsi pojezdzić

Gość My best car
mam prawo jazdy ale zawsze byl problem ze zmiana biegow pod gorke naszczescie ominelo mnie to na egzaminie, tylko trzeba bylo ruszyc to jakos da sie przezyc czyli mowicie ze na zas zmieny biegow gaz sie puszcza?

Gość My best car
znaczy szczerzepowiedziawszy to niemam hehehe ale inni mysla ze mam jezdzic umiem ale pod gore jest problem ze miana biegow i nie chce sie spalowac