Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość macie takowe?

przedszkolne problemy

Polecane posty

Gość w przedszkolu są
nauczycielki przedszkola a nie opiekunki, opiekunki są w żłobku!! I tak, przedszkolak u psychologa to nic dziwnego. Odkąd rodzice mają w dupie wychowanie swoich dzieci to potem nie dziwne, że większość ląduje na badaniach w poradniach psychologiczno-pedagogicznych. Weźcie się za normalnie wychowanie dzieci a nie tylko je karmicie i ubieracie, to nie chomiki!!!! A potem jest zwalanie winy na nauczycieli, którzy muszą się użerać z rozwydrzonymi dzieciakami, bo to nasza wina, że wprowadzamy zasady i stosujemy nie tak trudną technikę wychowawcza. Kilka godzin mniej w galerii handlowej czyni cuda-ten czas poświęćcie na wychowanie, wpajanie zasad normalnego funkcjonowana w społeczeństwie, zachowania się, rozmowę.

Gość Uwielbiam_Grać_W_Scrabble
Mój syn też czasami przyjdzie gdzieś tam zadrapany, ale uważam, że to normalna sprawa. Nawet przy zabawie może się coś stać, a to przeciez tylko dzieci. Powiem tak: Najgrzeczniejsze to moje dziecko nie jest -Typowy mały łobuziak. Ale nie w sensie, że gdzieś tam wyżywa się na dzieciach, poprostu jest żywy, potrzebuje się wyszaleć. Od początku września była tylko jedna sytuacja, że uderzył dziewczynkę i to z grupy 5 latków. Nie wiem dlaczego. Może to był stres czy nerwy. Może to ona pierwsza coś mu zrobiła, a może on - nie wiem. Siedział za karę przy stoliku. Ostatnio też ze swoim najlepszym kolegą się trochę poszarpał i obaj za karę siedzieli :) ALE: Może któraś się oburzy, ale moje dziecko jest tak wychowane, że kiedy ktoś Go uderzy, to ma najzwyczajniej w świecie oddać. Nie biegać i się skarżyć czy broń boże się mazać. Nie chcę, żeby moje dziecko w przyszłości było klasowym popychadłem. To sprawdziło się i w moim przypadku i w przypadku mojego rodzeństwa i tak samo wychowuję syna. Jak Cię ktoś uderzy, to oddaj - nauczy się i już drugi raz ręki na Ciebie nie podniesie.

Gość tu byla kosc pod okiem -mam
nadzieje ze nic nie jest temu dziecku

Gość ale jak to nie bylo pani-to
gdzie byla?

Gość a myślicie że
A wy myślicie, że nauczycielki przedszkola to takie hybrydy z oczami na potylicy??? Bo jakoś do tej pory takiej nie spotkałam. Jeśli rozmawia, pociesza, pomaga w czymś dziecku to siłą rzeczy nie będzie w stanie obserwować całej grupy. Z jednej strony chcecie indywidualnego podejścia a z drugiej cudu, że pani będzie się jednocześnie zajmować jednym dzieckiem a z drugiej mieć na oku wszystkie. Mamusie mała chwila refleksji, jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Szkoda, że nie można pokazać takim krzykaczom, jak to jest być sam na sam z 20 czy 30 dzieci. Wtedy od razu zmienili by ton, jak na hura np. 5 chce coś do rysowania, następne 5 pyta się czemu żaby nie mają uszu, a dwoch się tlucze o samochód i trzeba wszystkim dogodzić. A do tego rodzice z postawą oczywiście roszczeniowo-rządającą i wieczne pretensje. Zastanówcie się czasem, współpracujcie nie tylko nadzorujecie.

Gość autorka obrazila bratowa
nie rozumiem czyjej wypowiedzi sie to dotyczy u nas w przedszkolu jest wzgledny spokoj porzadek musi byc

Gość dwarfest formulation

Gość macie takowe?
witam dzisiaj bylo ok dziewczynka byla w przedszkolu -synek ja przeprosil

Gość no to ok jest

Gość wariactwo u nas sie leja

Gość nasmarowalam synka na noc

Gość ___rodzice___
Wiek przedszkolny to szczególny okres w rozwoju dziecka. Do 6 roku życia następuje rzeczywisty rozwój mózgu. Im młodsze jest dziecko, tym szybciej przyswaja nowe informacje. Im później je przyswoi tym dłużej będzie trwał ten proces i będzie coraz trudniejszy. Niestety często nie zdajemy sobie z tego sprawy. Dlatego chcemy Państwu pomóc i zaproponować zestawy, pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Zestaw nr 3 to pond 150 literek i znaków o wysokości 5 cm do samodzielnego przyklejenia na blok techniczny, ( blok nie wchodzi w skład zestawu). Idealna pomoc do nauki alfabetu, pierwszych wyrazów, prostych zdań. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1313276713.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1313720175.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1313720239.html