Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magda Ewa Maria

zaparcia - pokonać problem

Polecane posty

spokojnie,cierpliwosci,stosuj porady ktore Ci napisalam,odrazu nie bedzie kolorowo, a powiedz cwiczylas przez te dni?ruch jest bardzo wazny

Gość szczurzecy
wygospodaruj chociaz 30 min dziennie na lekka gimnastyke. juz tu ktos pisal czym groza zaparcia. Ale chyba sie nie przejelas... to bardzo powazny problem :(

przejęłam się, wzięłam wszystkie te rady do siebie. Jednak nie jest to łatwe ot tak rzucic wszystko i pobiec do lekarza - zmienię dietę i wprowadzę kilka z tych rzeczy tu radzonych na stałe... jeśli to nie pomoże pojdę do lekarza...

Gość Szczurzecy
Spróboj zapisać się na ten aerobik. Dobre jest też świeże poranne powietrze, 20minutowy marsz/spacer rano, na czczo. Może masz w takiej odległości sklep gdzie są jednodniowe soczki. To akurat, w drodze byś sobie piła a surowy sok z warzyw/owoców pobudza perystaltykę. Biały cukier i białą mąkę należy całkowicie wyeliminować, odstawić napoje odwadniające typu kawa/herbata. A tabletki dały rade?

Gość listek zielony**
Nie czytalam postow , moze padla juz tutaj taka porada ale to nic. Najlepszy i w 100% skuteczny sposob na zaparcia to pieczony burak. Upiec w piekarniku buraka ze skorka. Gdy wystygniezdjac skorke i utarkowac buraczka na drobnych oczkach , dodac troche swiezo zmielonego kminku , odrobine soli i lyzke oleju. Jesc przez kilka dni codziennie na czczo . Po kilku dniach wyproznienie gwarantowane. Ten sposob pomogl mi niezawodnie. Teraz jem od dluzszego juz czasu upieczone buraczki profilaktycznie.

Może picie zielonej herbaty i lewatywa, albo inne oczyszczanie z naturalnych metod. Ale najrozsądniej isc z tym do lekarza. Pozdrawiam:)

Gość szminka1991
bobofrut nie pomogl?:)

Gość jhdfweer
siemię lnianie pij min raz dziennie i poczujesz ulgę zapewniam

Gość w moim przypadku
pomogla 9-cio dniowa glodowka zakonczona 9-cio dniowym wychodzeniem z niej na sokach ,na mnie tez nic nie dzialalo a dzis moge zjesc dziennie tabliczke czekolady i nie ma sily zebym nie poszla dziennie na toalete , tylko ze zrobienie tej glodowki wymagalo niezlego samozaparcia ;) , w kazdym razie polecam choc wiem ze nie kazdy potrafi to zrobic

pomogło: kiwi (duża ilość), tabletki, dużo wody mineralnej, herbatki z koprem, zero słodyczy, sok pomidorowy, i jednodniowa głodówka.... uffffffff dzięki, kochane jesteście, teraz będę dbała o dietę, dużą ilość ruchu... no i muszę do lekarza - wiem!!

Gość Vitalianka
warto też stosować dietę bogatą w błonnik np. otręby. jesli nie loubisz są różne preparty które można dodawać do jedzenia inie zmieniają smaku potraw np.vitalio . do tego wązny jest ruch.ja codziennie jeżdzę na rowerze stacjonarnym.

Gość cafeaulait
Też zajadam vitalio, dodaję do jogurtów, ew jak nie mam akurat to kupuję jogurty activię i nie mam problemu z zaparciami :)

Dla wszystkich chętnych którzy chcą pomoc sobie i swoim jelitom polecam Movicol mi pomógł ale mam go tak dużo ze postanowiłam cześć sprzedać aby data ważności nie minęła. wszystkich chętnych zapraszam do kupna - 30 saszetek w cenie 80 zł posiadam na sprzedaż 50 saszetek- lek jest sprowadzony z Anglii kontakt jolanta-wronka@o2.pl

Gość anetka88
Witam wszystkich, osobom mającym problemy z zaparciami mogę polecić bardzo dobry suplement diety fin Colenzycaps. Bardzo mi pomógł, co więcej nie jest szkodliwy, zawiera kompleks enzymów trawiennych, które ułatwiają wypróżnianie. Najtaniej można go nabyć na stronie odkryjzdrowie.pl.

Gość IBG
Dziewczyny a próbowałyście Aloe vera? Ja mogę wam polecić ten produkt kliknijcie na facebooku na strone firmy Indiana Botanic Gardens, naciśnijcie przycisk 'lubie to' a próbkę tego produktu (15 kapsułek) dostaniecie do przetestowania ZA DARMO! Próbka póki co dostępna dla pierwszych 15 osób które nas polubią wiec szybko klikajcie:http://www.facebook.com/events/197939450320766/ więcej o samym produkcie na stronie www.botanic.pl

Gość IBG
Ależ wtopa:-) wklejam raz jeszcze Witajcie, Chciałabym podzielić się z Wami informacją na temat darmowych próbek produktu który zwalcza zaparcia. Czy słyszeliście już o produkcie ALOE VERA i zbawiennych właściwościach aloesu w walce z zaparciami? Chce Wam polecić ten produkt kliknijcie na facebooku na strone firmy Indiana Botanic Gardens, naciśnijcie przycisk 'lubie to' a próbkę tego produktu (15 kapsułek) dostaniecie do przetestowania ZA DARMO! Próbka póki co dostępna dla pierwszych 15 osób które nas polubią wiec szybko klikajcie: http://www.facebook.com/#!/pages/Indiana-Botanic-Gardens/258889387503344 więcej o samym produkcie na stronie: www.botanic.pl

Gość IBG
up

Gość Zdzisia.
Mistify lepszy. działa też przeciwwzdęciowo lepiej niz activie i inne takie. I przy okazji trochę odchudzanko wspomaga.

Gość natinaj
Mi pomógł magnez. Też miałam strasszne problemy z wiecie czym :-). Z czasem doszły jeszcze inne dolegliwości. Byłam u lekarza zrobiłam badania i wyszedł niedobór magnezu. Pomogło po ok 1,5 tyg. Suplementacji. Teraz odwiedzam kibelek regularnie rano.

Gość gumiśkaa
ten mistify jest bardzo dobry na wzdęcia i w ogóle ładnie reguluje trawienie. pije go sobie od miesiaca. a swoja droga magnez na zaparcia tez jest ok. ale lepiej pic wode z duzą iloscią magnezu, np. muszynianke.

Gość MałgosiaPoznan
Zioła Tybetańskie przy okazji odchudzania i zmiany szybkości przemiany materii bardzo dobrze czyszczą i mocno gonią do toalety. Dodatkowo to zdrowy i sprawdzony sposób na łatwe wypróżnianie i pozbycie się zbędnych kilogramów. Polecam wszystkim szczerze z autopsji.

Gość MałgosiaPoznan
polecam misy tybetanskie na ten krępujący problem

Gość Madu654
Nie polecam na zaparcia środków przeczyszczających. Najlepsze są naturalne sposoby http://zaparcia.dozdrowia.com Mnie przyniosły ulgę

Gość gość
Ja w walce z moimi problemami z zaparciami korzystam z rozwiązań, które znalazłam na http://www.stopzaparciom.pl/ "Żyję według zaleceń które tam znalazłam i od paru miesięcy jestem zadowolona, czuję się o wiele bardziej komfortowo niż wcześniej.