Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iglooooooo

Byłam u ginekologa- prosze o pomoc

Polecane posty

Gość iglooooooo

Witam. Wczoraj bylam u ginekologa z problemem" Witam. Jakies 3 miesiace temu mialam przez dwa dni wydzieline z pochwy i okropne pieczenie ... nie poszłam z tym do ginekologa bo samo przeszlo po 2 dniach . Jutro sie wreszcie wybieram. Chcialam sie dowiedziec co mi lekarz moze powiedziec? Prosze o odpis" i teraz tak, ginekolog nie zrobil mi zadnego wysiewu ani usg, wsadzic tylko cos do pochwy i mi ogladal szyjke macicy. Stwierdzil tylko ze mam jakies zapalenie... moje pytanie brzmi, czy mozna np tak stwierdzic bez wysiewu? czy po zwyklym obejrzeniu szyjki macicy mozna stwierdzic, ze np brak rzesistka? czy powinnam zmienic lekarza?- prosze o porade- pozdrawiam

Gość cobieta
wysiewu "?:) podejrzewam ,że masz po prostu jakąś banalną infekcję - której nie ma potrzeby stwierdzać bardziej zaawansowanymi metodami . Wybierz leki jakie Ci przepisał - a jak nie będzie rezultatu - to wtedy mozesz zastanowić sie nad zmianą lekarza . bo dopiero byłyby jaja jakby następny lekarz stwierdził to samo :)

Gość cobieta
a to " coś " do pochwy to wziernik :)

raczej posiewu :D stan zapalny da się określić ale konkretnej bakterii to chyba raczej nie ale nie wiem bo jak mi się coś dzieje to zawsze dokłąden badania

Gość iglooooooo
no tak, ale jak czytalam forum to wszyscy mi pisali, ze jakies wysiewy czy wymazy z pochwy... :D a ja sie zdziwilam po prostu ze nic takiego nie zrobil... :) i tylko wlasnie to wsadzil :P :) i wtwierdzil na podstawie tego ,ze mam lekkie zapalenie :) - dzieki ;)

Gość iglooooooo
P.s no chodzi mi o posiew :)

stan zapalny nie zawsze jest powiązany z infekcją. jesli lekarz nie stwierdził sam stan zapalny to pewnie dał ci leki przeciwzapalne i finito. a jesli to infekcja to cóż, wiekszośc ginekologów potrafi juz "na oko" rozróznić tak pdostawowe infekcje jak grzybica, rzęsistek czy chlamydia i zaleca standardową terapie. dopiero jak sie okaze że to nei pomaga robi się dokładniejsze badania.

Gość bojabojaboja
Ja nigdy nie miałam robionych "wysiewów":P i na oko zawsze dostawałam skuteczne leki. Przecież jak lekarz widzi jak wygląda ta nieprawidłowa wydzielina i wypyta czy nie było innych dolegliwości przy jej pojawieniu się, a Ty obserwujesz swoje ciało i dokładnie wiesz o wszystkich nieprawidłowościach. to od tego jest w końcu ten lekarz, żeby zdiagnozować co to może być i jakie leki zastosować. Tyle, że czasem jakieś tam bakterie, dają takie same objawy i przepisany lek akurat na nie nie zadziała i infekcja wraca. Wtedy lekarz zleca dodatkowe badania. Najważniejsze chyba to nie tracić czasu kiedy coś się zaczyna dziać niepokojącego i od razu śmigać do lekarza.