Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karina lodz......

usg genetyczne jak wygląda??

Polecane posty

Gość karina lodz......

Dziś jestem umówiona na usg genetyczne i trochę się denerwuje bo nie mam pojęcia jak takie badanie wygląda czy to jest usg dopochwowe czy takie zwykłe na brzuch czy można już poznać płeć dziecka (jestem w 12 tyg) czy ktoś może mi to opisać jaki jest przebieg takiego badania?? dzięki

Gość pytam bo mnie ciekawi
Ja miałam robione w 13tc genetyczne przez brzuch, myślę że już się na tym etapie nie robi dowcipnego;) Wygląda jak każde inne usg, lerza na monitorze uchwyca odpowiedni widok malucha, mierzy kość nosową, sprawdza przezierność karkową i tyle. trwa to niewiele dłuże od zwyklego usg, przynajmniej tak było u mnie

Gość karina lodz......
no dobrze ok dzięki ale tam nie jest napisane czy można również poznać połeć dziecka

Gość Miki82
No właśnie - ja pytałam. I jestem w pełni usatysfakcjonowana odpowiedziami :)

To jest normalne USG po brzuchu. Pleć w 12 tygodniu bardzo rzadko mozna poznac. Mialam takie USG i polecam - jestem spokojna ze moje malenstwo jest zdrowe :)))

Gość grazynka :-)
plec w 12 miesiacu :-O.... zastanowcie sie troche albo poczytajcie kiedy sie zewnetrzne organy plciowe rozwijaja zamiast glupie pytania zadawac .... :-O

Z tego co czytałam to USG genetyczne jak najbardziej zalicza się do Badań prenatalnych nieinwazyjnych. Mam inne pytanie. czy warto na to badanie( będę je mieć ok 13 tyg) zabrać ze sobą męża? Proszę o wrażenia tych którzy już są po tym badaniu

Gość Grażyno!!!!!!!!!!
Tak się składa że ja poznałam płeć swojego dziecka w 12 tyg i jest chłopiec tak jak mi powiedziano.

w 12 tc mozna poznac plec na 50%-90%. czesciej wychodza chlopcy, ktore pote na polowkowym sa jednak dziewczynkami, chyba ze w 12tc gin powie ze dziewczynka, to juz tak bedzie. ja wzielam meza, bo dla niego bylo rownie wazne czy jest zdrwe jak dla mnie. normalnie do lekarza ze mna nie idzie, tylko jeszcze usg polowkowe chcial zaliczyc. w lodzi od usg genetycznego najlepszy jest dudarewicz.

Gość Natalia Buła
Ja na usg zamierzam umówić się do dr Rozmus Warcholińskiej, kilka moich znajomych robiła u niej specjalistyczne badania i zachwycone były z jakości oferowanych usług.