Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pliszka16

Pierwsza wizyta u ginekologa.

Polecane posty

Gość Pliszka16

Od kilku miesięcy mam nieregularne miesiączki i przy tym bardziej obfite i bolesne niż wcześniej.Co może być tego przyczyną? W przyszłym tygodniu jestem umówiona na swoją pierwszą wizytę u ginekologa.Bardzo jestem tym przejęta i trochę się boję.Chciałam pójść do jakiejś pani doktor ale w pobliżu mojej miejscowości o żadnej nie słyszałam i pozostał mi wybór wśród mężczyzn.Mam w związku z tym kilka pytań do pań które mają to już za sobą i bardzo proszę o poważne odpowiedzi(i przepraszam,na pewno już był taki temat).Czy z takim problemem doktor będzie badał mnie ginekologiczne ? Jeżeli tak to jak się przygotować?Jak wygląda zwykle takie badanie? O co może się pytać? Czy również o sprawy łóżkowe?(mam chłopaka ale jestem dziewicą bo ograniczamy się tylko do intymnych pieszczot)Czy w czasie może dojść do przerwania błony?Jak powinien(nie powinien) zachowywać się doktor a jak ja powinnam? Czy przy okazji zdobyć się na odwagę i poprosić doktora o zaproponowanie metody antykoncepcji (mam 16 lat)?Może moje pytania wydają się wam śmieszne albo głupie ale ja nie mam z kim na ten temat porozmawiać.Z koleżankami nie chce,mamy nie mam a tata nic pewnie nie wie. Będę wam bardzo wdzięczna za poważne odpowiedzi! EWA.

Gość gupeek
ciężko prorokować, czy lekarz uzna za konieczne zbadać Cię ginekologicznie czy też nie. To Twoja pierwsza wizyta więc całkiem możliwe, że zrobi to, po to tylko by upewnic sie ze wszystko jest tam w porzadku. przed badaniem uprzedz go, ze jestes dziewica - zastosuje wowczas metody, ktore nie przerwa Twojej blony. jesli planujesz rozpoczac wspolzycie - jak najbardziej zapytaj go o kwestie antykoncepcji. ginekologa, podobnie jak każdego lekarza obowiązuje tajemnica lekarska, tak więc nie obawiaj się, że opowie Twojemu ojcu, czy jakiejs wscibskiej sąsiadce. na pytania odpowiadaj szczerze, w końcu zależy Ci na tym, by pomógł na Twoją przypadłość

Gość mamanama
Powinnas sobie tez przypomniec kiedy mialas swoja 1 miesiaczke, powiedz ze jestes dziewica, to bardzo wazne! I nie boj sie, ginekolodzy juz nie jedna cipcie widzieli heheh Na pierwszej wizycie moze ale nie musi zbadac ci tez piersi czy wszystko ok... Wszystkie dziewczyny mowia ze faceci sa delikatniejsi od kobiet ginekologow :) Powodzenia

Gość Pliszka16
Dziękuje za wypowiedzi choć miałam nadzieje na więcej.Poszukałam jednak trochę starszych podobnych tematów na forum i wpisałam "pierwsza wizyta u ginekologa" w wyszukiwarkę i sporo się dowiedziałam.Teraz jestem troszeczkę bardziej spokojna bo wiem co mnie może czekać i we wtorek chyba dam radę. :)