Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 bridezilla

Czy duzo osob tutaj robi male wesela?

Polecane posty

Go艣膰 bridezilla

Zaczelo sie planowanie i juz sama nie wiem czy robic wesele normalne czy w wersji mini. Jesli chodzi o rodzine to praktycznie nie mam zadnych bliskich wiezi z kuzynostwem czy ciotkami. Czy ktos z was zalowal ze robil male przyjecie/wesele albo odwrotnie? U mnie jeszcze problem bo mama chce duze wesele a tata jest raczej za jakims eleganckim przyjeciem a narzeczony tez woli cos kameralnego....

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 oreore ....
ja w ogole nie chcialabym wesela i zadnego przyjecia tylko z USC chcialabym uciec gdzies daleko w jakies ladne i odosobnione miejsce. Niestety jaies przyjecie trzeba zorganizowac. Narzeczony upiera sie na jakies 25-30 osob .... kompletnie nie ma na to pomyslu i jak o tym mysle zbiera mnie na wymioty. W ogole mnie to nie bawi nasz dzien po slubie dla mnie bedzie "przymusem"

Udost臋pnij ten post

Ja planuj臋 na 32 osoby. Nie mamy wida膰 wielkich rodzin, zapraszamy par臋 znajomych i s膮siad贸w. Nie lubi臋 wielkich uroczysto艣ci i ogl膮dania ciotek, z kt贸rymi widz臋 si臋 dos艂ownie raz na 25 lat.

Udost臋pnij ten post

U nas b臋dzie jakie艣 36 os贸b z go艣ci + oprawa muzyczna. Jak poprzedniczka - nie chc臋 zaprasza膰 nie wiadomo kogo tylko po to, by pokaza膰, 偶e wychodz臋 za m膮偶. Nie uznaj臋 zasady - zastaw si臋, a postaw si臋. To m贸j dzie艅 i chc臋 w nim tylko bliskie przyja藕nie nastawione osoby.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uradowanaaaa
a ja nie chce i nie planuje wesela.. sam 艣lub w ko艣ciele potem jaka艣 super sesja zdj臋ciowa;) a na drugi dzien najlepiej wyjad kilkudniowy w podr贸z po艣lubna;) jako艣 nie ciesz膮 mnie wesela a poza tym w tej kwesti sie z ukochanym idealnie zgadzamy;)oczywiscie na 艣lub do kosciola zaproszenie dosatan wszyscy bo chcia艂abym zeby w tym waznym dniu byli ze mna ,a kto pryjedzie to juz jego sprawa;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oreore ....
ma艂a czarna z temperamentem ale mnie nie o poprawiny chodzi tylko o samo przyjecie po slubie a niestety nie moge byc egoistka moi rodzice nalegaja pozatym co sie glownie dla mnie liczy Narzeczony tez chce zaprosic jakas ilosc osob i cos zorganizowac

Udost臋pnij ten post

oreore to moze zrobcie przyjecie jakies takie nietypowe, moze w jakims ogrodzie, nad jeziorem, moze jakis fajny grill. Przeciez to nie musi byc wcale nudna posiadowa z rodzina w restauracji. A w koncu to Wasz slub wiec fajnie w jakis sposob to uczcic mimo wszystko. A na wycieczke mozecie jechac nastepnego dnia...

Udost臋pnij ten post

oreore - je偶eli nie lubisz organizowa膰 takiej imprezy, bo nie ka偶dy musi lubi膰 to mo偶e zlec to konsultantowi? Znajdzie jakie艣 艂adne miejsce dla Was i najbli偶szych. To mo偶e by膰 naprawd臋 co艣 wyj膮tkowego co b臋dziecie wspomina膰 po latach.

Udost臋pnij ten post

Kto艣 tu okre艣li艂 nasze wesele mianem "przyj臋cia weselnego" (jaka jest r贸偶nica? Zawsze my艣la艂am 偶e wesele to przyj臋cie po 艣lubie). Mo偶na wi臋c powiedzie膰 偶e by艂o ma艂e :) 54 osoby bodaj偶e, nieca艂e 60 w ka偶dym razie. Kuzynostwo by艂o, ale to najbli偶sze- w艂a艣ciwie by艂a wersja obiadu dla rodzic贸w i rodze艅stwa, wesela na tyle os贸b (bli偶sza rodzina i przyjaciele) i wesela w wersji ekstra, czyli dalsza rodzina, krewni i znajomi kr贸lika- kt贸rej w艂a艣ciwie nie brali艣my pod uwag臋. Owszem, z du偶膮 cz臋艣ci膮 go艣ci widzimy si臋 tylko na 艣wi臋tach rodzinnych- po prostu nie ma okazji, 偶yjemy swoim 偶yciem, a przy wa偶nych wydarzeniach pokazujemy si臋 jako jeden klan i jeste艣my solidarni- dla mnie jest co艣 bardzo fajnego w tym :) Nie tylko o weselach to pisz臋, tak samo rodzina zachowa艂aby si臋 prawdopodobnie przy (tfu, odpuka膰) wypadku kt贸rego艣 z nas.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 My rok temu mieli艣my wesele
na 30 os贸b. Zaprosili艣my tylko najbli偶sz膮 rodzin臋 i przyjaci贸艂, z rodzink膮 kt贸rej od lat nie widzieli艣my dali艣my sobie spok贸j. Wszystko0 wysz艂o super.ZR贸bcie tak aby wam pasowa艂o, je艣li chcecie ma艂e przyj臋cie to tak zr贸bcie.

Udost臋pnij ten post

I mi i mojemu m臋zowi marzy艂o si臋 ma艂e, skromne przyj臋cie. Niestety przysz艂o co do czego i wysz艂o, 偶e albo zaprosimy tylko rodzic贸w i rodze艅stwo (wtedy ode mnie wychodzi艂a by tylko mama), albo i najbli偶sz膮 rodzin臋. A ja samych kuzyn贸w mam 9, plus ich parnterzy, cz臋sto i ma艂偶onkowie, do tego rodze艅stwo mamy. I z mojej storny posz艂o lekk膮 r臋k膮 prawie 40 os贸b. A nie zaprosi艂am nikogo od strony ojca. Z ma艂偶onka podobnie. Wtedy stwierdzili艣my, ze jak ju偶 zapraszamy tyle os贸b, to nie odm贸wimy sobie kilku znajomych i tak wysz艂o, 偶e mieli艣my wesele na 100 os贸b. Troch臋 nam os贸b te偶 odm贸wi艂o. MI tam si臋 podobaj膮 ma艂e, eleganckie przyj臋cia. Uwa偶am, ze maj膮 niesamowity urok:)

Udost臋pnij ten post

Historynka - dla mnie "wesele" jest tradycyjne, na 100 os贸b, na wielkiej sali, typu zastaw si臋 a postaw si臋, z oczepinami, przy艣piewkami, poprawinami. Mianem "przyj臋cia weselnego" okre艣lam spotkanie w mniejszym gronie, w restauracji, niekoniecznie z orkiestr膮, bez przy艣piewek. Kiedy艣, jak chodzili艣my z narzeczonym w poszukiwaniu sali, zapytali艣my o mo偶liwo艣膰 organizacji WESELA. - Na ile os贸b? - pad艂o pytanie. - Na trzydzie艣ci kilka. - Na tyle os贸b to nie wesele - odpowiedzia艂 pan. - To zwyk艂e przyj臋cie. Najlepiej obiad, kolacja, tort i do domu. Czyli jednak jaka艣 r贸偶nica jest... Dla ka偶dego zapewne inna (je艣li w og贸le istnieje).

Udost臋pnij ten post

ja r贸wnie偶 mia艂am ma艂膮 imprez臋 na 26 os贸b ju偶 z nami.oboje tak zdecydowali艣my jak i r贸wnie偶 偶e nie ma sensu sprasza膰 rodziny kt贸rej si臋 nie widzia艂o z 5 lat,tymbardziej 偶e ja mam z nimi kontakty och艂odzone.byli ci na kt贸rych mi najbardziej zale偶a艂o.kto艣 podsun膮艂 fajny pomys艂 zrobienia ma艂ego przyj臋cia w ogr贸dku-ja mialam 艣lub letni膮 por膮 i rozwa偶a艂am przyj臋cie w ogr贸dku,ale nie znalaz艂am nic 艂adnego.m膮偶 ma domek z ogrodem ale nikt tam ju偶 nie mieszka i wszystko bardzo wyniszcza艂o.oreore faktycznie je艣li ci臋 trzepie na sam膮 my艣l o za艂atwianiu tego to mo偶e zle膰 komu艣? znajd膮 wam ma艂膮 sal臋 na tyle os贸b ile chcecie,pewnie jakiego艣 muzyka..nie wszystkich ciesz膮 te przygotowania. ja za to nie zaprasza艂am na wesele przyjaci贸艂 w naszym wieku.poprawiny zribi艂am w niedziel臋 po slubie-przyszli zaprzyja藕nieni s膮siedzi do domu,posiedzieli艣my,pogadali艣my. ale za to pi臋knie wspominam ognisko kt贸re zorganizowa艂am z m臋偶em w艂a艣nie dla naszych znajomych :D najlepsze ognisko na jakim by艂am,nawet kilkana艣cie razy w ci膮gu popo艂udnia i wieczora pojawi艂y si臋 weselne przy艣piewki akto艣 odwa偶ny powiedzia艂 do m臋偶a ''a ty si臋 do mnie nie odzywaj,ty ju偶 jeste艣 stracony'' :D weso艂o by艂o :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stanik tw贸j wr贸g
My chcieli艣my mie膰 obiad dla rodziny i potem imprez臋 dla przyjaci贸艂 lub jak po 艣lubach cywilnych - kieliszek szampana dla wszystkich po ceremonii w ko艣ciele. Niestety: opcja druga okaza艂a si臋 w tym miejscu i czasie r贸wnie droga jak wesele (sic), a co do opcji pierwszej, to po przeliczeniu rodziny i przyjaci贸艂 wysz艂y nam takie "proporcje" tych dw贸ch grup, 偶e bez sensu by艂oby robi膰 oddzielne imprezy. W rezultacie mamy obiad weselny z mo偶liwo艣ci膮 pota艅czenia (wynaj臋ta ca艂a restauracja), na ok. 80 os贸b, kt贸ry sko艅czy si臋 ok. 22:00. Ju偶 sama nie wiem, czy to ma艂e wesele czy du偶e... Koszty b臋d膮 niestety typowe (czyli du偶e), tyle tylko, 偶e go艣ci b臋dzie poni偶ej setki ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja wole czekolade..
Piszecie najblizsza rodzina, ale kto to jest wedlug Was nablizsza rodzina? Czy kuzynostwo to dla Was najblizsza rodzina np? Bo dla mnie nie za bardzo szczerze mowiac, tym bardziej ze kontakt z kazdym zerowy i wiem, ze bedzie gadanie jak nie pozapraszam kuzynostwa.... te zapraszanie i lista gosci to powiem Wam szczerze, ze dla mnie najwiekszy weselny koszmar....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PKO BP to
My robimy wesele na 50 os贸b, po 25 os贸b od ka偶dego z nas i nasza dwojka. B臋dzie muzyka, normalne wesele w艂asciwie, ale zaprosili艣my tylko te najbli偶sze osoby, czyli dziadkow, rodze艅stwo, chrzestnych, najbli偶szych kuzynow, z ktorymi utrzymujemy kontakty oraz kilkoro przyjaciol.

Udost臋pnij ten post

najbli偶sza rodzina to u nas rodzice, 2 babcie, rodze艅stwo nasze, rodze艅stwo rodzic贸w z ma艂偶onkami i ich dzieci (nasze rodze艅stwo cioteczne) z ma艂偶onkami/osobami towarzysz膮cymi.

Udost臋pnij ten post

Annawioletta- u mnie te偶 tak zapraszali艣my jak wymieni艂a艣- to jest, powiedzmy, "bli偶sza" rodzina, bo najbli偶sza to rodzice, rodze艅stwo, wsp贸艂ma艂偶onek i dzieci. Dobrze, dla politycznej poprawno艣ci niech b臋dzie i sta艂y konkubent :) Kuzynostwo, to najbli偶sze, owszem, widzimy rzadko, g艂贸wnie na rodzinnych uroczysto艣ciach- czy to 藕le? Przyznaj臋, r贸wnie偶 to mia艂o znaczenie kiedy decydowa艂am si臋 na wesele podtrzymywanie tradycji rodzinnej, 艂膮cz膮cych nas wi臋zi, anga偶owanie rodziny w nasze sprawy, pokazanie 偶e to wsp贸lna sprawa. Zreszt膮, m膮偶 wchodzi no naszej rodziny, ja do jego- warto t膮 rodzin臋 pozna膰. U mnie nie by艂o problemu z decyzj膮 jak ma wygl膮da膰 wesele- skoro go艣cie jechali w du偶ej cz臋艣ci z daleka, wypada艂o zrobi膰 wi臋ksz膮 imprez臋, Poprawiny w ma艂ym gronie u moich rodzic贸w. Nie by艂o wi臋c opcji obiadu- a raczej by艂a- dla rodzic贸w i rodze艅stwa. I wtedy- nie zaprasza膰 moich dziadk贸w z tego samego miasta? Albo zaprosi膰 wujka kt贸ry mieszka minut臋 drogi od nas, a ola膰 tego kt贸ry mieszka kilka godzin drogi? Oczepin nie chcieli艣my, niekt贸re zabawy z r贸偶nych powod贸w by艂yby przykre. By艂o rzucanie bukietem i krawatem, wyj膮tkowo, bo nam si臋 ta tradycja podoba- go艣ciom si臋 podoba艂o, to dzisiejsze pokolenie co艣 si臋 bardziej do 艂apania garnie :D Kr贸tkie podzi臋kowania dla rodzic贸w i tyle w艂a艣ciwie z tych tradycji. Na stronie restauracji by艂 opis "wesel"- z zaznaczeniem 偶e do 60 os贸b na obu salkach mo偶e by膰, troch臋 termin贸w zaj臋tych, wi臋c chyba i takie robi膮.

Udost臋pnij ten post

a ja uwa偶am 偶e ka偶dy robi tak jak mu sie podoba. wa偶ne chyba by fa艂szywie nie ocenia膰 tych kt贸rzy robia wielkie wesela i nie naje偶d偶ac na nich z czystej zazdro艣ci a tak偶e nie krytykowa膰 tych co robi膮 skromne przyj臋cia dla najbli偶szych albo zaraz po 艣lubie wyje偶d偶aj膮- ka偶dy ma prawo decydowac o sobie i nikomu nic do tego!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 martynitka
Mi si臋 marzy ma艂e przyj臋cie po 艣lubie, ale jak policzy艂am ile mamy znajomych to z samych znajomych wyjdzie prawie 30 os贸b (i to sa bliscy znajomi z kt贸rymi widujemy si臋 艣rednio raz na 2-3 tygodnie)... Az si臋 boje liczy膰 ile moze do tego doj艣膰 rodziny :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 levarra
ostatnio w moim 艣rodowisku panuje moda na ma艂e przyj臋cia po 艣lubie. Nie wiem sk膮d to si臋 bierze, ale wszystkie te osoby sta膰 na co艣 wi臋cej... Ja te偶 zastanawiam si臋 nad cichym 艣lubem i skromna uroczysto艣ci膮 dla najbli偶szych... Dlaczego? Dlatego, 偶e 艣lub uwa偶amy za co艣 wyj膮tkowego, chcieliby艣my dzieli膰 swoj膮 rado艣膰 z najbli偶szymi - rodzice, dziadkowie, rodze艅stwo... Przyjaciele? owszem! ale ilu mo偶emy mie膰 przyjaci贸艂 w tym wieku? o ile w og贸le kogo艣 mo偶emy nazwa膰 przyjacielem... Koledzy nas nie interesuj膮, dzisiaj s膮 - jutro ich nie ma, wujkowie, ciotki, pociotki - na c贸偶 nam oni? Nie znamy si臋 kilka kat, teraz te偶 mi艂o艣ci膮 do siebie nie zapa艂amy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W moim przypadku sytuacja wygl膮da tak samo jak u wi臋kszo艣ci, mamy wyb贸r albo 100 os贸b, a nawet wi臋cej, bo jak ju偶 zaczniemy zaprasza膰 jednych to i trzeba pozostalych, 偶eby nikt z rodziny si臋 nie obrazi艂, albo najbli偶si - rodzice, rodze艅stwo i dziadkowie. Nie chcemy bawi膰 si臋 w organizacj臋 du偶ego wesela i czeka膰 dwa czy trzy lata na 艣lub z tego powodu, wiec wybieramy spotkanie dla najbli偶szych.

Udost臋pnij ten post