Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakajaka

dziewczyny odpowiedzcie w sprawie tabletek anty

Polecane posty

Gość jakajaka

gin przepisała mi OC 35, i powiedziała mi, ze moge dopiero bezpiecznie sie kochac po zażyciu 14 tabletki, czemu tak długo?? i jesli skoncze pierwsze opakowanie to mam zrobic 7 dni przerwy, w ktorym wystąpi krwawienie i 8-go dnia zacząć następne opakowanie tak? prosze o normalne wypowiedzi, są to moje pierwsze tabletki i przyznam szczerze ze sie troche stresowałam słuchając gin:D i czy to normalne jest miec suchość pochwy? bo troche mnie to przeraża przyznam szczerze z góry dziekuje za odpowiedzi:)

Gość jakajaka
sztuciec, ale czemu az od 14 tabletki??

Gość jakajaka
sztuciec, ale czemu az od 14 tabletki??

Gość joojjjjjjj
pewnie tak na wszelki wypadek - a zaczynasz brać 1 dnia okresu? to teoretycznie jesteś zabezpieczona od początku ale jak tak kazał to chyba 14 dni wytrzymasz...

Gość jakajaka
tak, zaczęlam pierwszego dnia okresu wytrzymac wytrzymam ale dziwne troche ze inni mówia ze od poczatku chroni a ona kazała mi czekac 2 tyg

Gość jakajaka
a długo bedzie trwała ta suchosc?

Gość w wannie to raczej niemożliwe
twój organizm może źle znosić te tabletki i stąd karencja 14 dni, żeby sprawdzić czy działają i czy nie trzeba ich nagle odstawić z jakichś powodów

Gość jakajaka
a wy dziewczyny, stosujac tabletki i mając suchosc pochwy odstawilyscie je zamieniajac na inne?

Gość jakajaka
wszystko tzn co/?

-przytyłam ok 4 kg podczas ich brania (po odstawieniu w 3 ytgodnie wszystko zgubilam) -mam straszny cellulitis, który teraz musze zwalczyć (wcześniej nie miałam takiego kłopotu) -nie miałam ochoty na sex, mógłby dla mnie nie istnieć(teraz mam ochotę ciągle) -przez suchośc pochwy odczuwałam dyskomfort podczas sexu i ogólnie nieprzyjemne uczucie jedyny plus ich stosowania - regularne cykle 9po to brałam tabletki) i "spokojna głowa"

Gość Użytkowniczka Evry
Magda - A co teraz stosujesz, jeśli można wiedzieć? Czy bierzesz inne tabletki?

Gość jakajaka
Magda, a tez brałas OC 35?

Gość ja też odstawiłam
i też wszystko wraca do normy , u mnie było kilka kg na plus, zero ochoty na seks i suchośc , stosowalam 4 różne więc to nie wina "zle dobranych" Ja do piguł juz nie wróce , to nie dla mnie

Gość Użytkowniczka Evry
No to co dziewczyny stosujecie?

Gość bjedorneczka
jak myslicie czy w wieku 16 lat mozna brac tabletki? i co zrobic jesli lekarz nie bedzie chcial mi ich przepisac?

Gość bojabojaboja
Ja teraz biorę 4te pigułki, bo przy innych miałam bolesne krwawienia albo puchłam jak balonik i tyłam. I przy tych nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych do tej pory, nawet schudłam albo może przestałam zatrzymywać wodę. Ale po pierwszym opakowaniu nie miałam krwawienia i boje się, że będe musiała znów zmieniać.