Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooooszaleję

oszaleję z tym że ciągle SKUBIĘ SKÓRKI

Polecane posty

Gość alternatywa dla skubiących
może inaczej... obetnij jak najdalej paznokcie albo coś na nie nałuż bo przeciez paznokcie sa ostre i dzięki nim skubiesz może gdyby tak jes stępić czyli może na koń cówki przykleici jakąś naklejke albo wyciąć kawałek plastra... i nakleic na właśnie końce paznkocki (przynajmniej niebędzie się rzucało w oczy ...... ;* pozdrawiam i życze POWODZENIA!

Gość alternatywa dla skubiących
może inaczej... obetnij jak najdalej paznokcie albo coś na nie nałuż bo przeciez paznokcie sa ostre i dzięki nim skubiesz może gdyby tak jes stępić czyli może na koń cówki przykleici jakąś naklejke albo wyciąć kawałek plastra... i nakleic na właśnie końce paznkocki (przynajmniej niebędzie się rzucało w oczy ...... ;* pozdrawiam i życze POWODZENIA!

Gość babcia63
kochani wstyd się przyznać, ale mam63 lata i mam ten problem. U mnie skóra jest bardziej wysuszona, ze względu na wiek, więc wieczorami nawilżam i natłuszczam, ale w ciągu dnia horror. Każda wolna chwila sprzyja skubaniu skórek wokół paznokci a nawet niżej wzdłuż palca wystarczy malutkie zadarcie skórki to już idzie skubanie. Palce mnie bolą, mam ranki które szczypią. To straszna udręka, nie wiem jak mam sobie pomóc. Czy to może być powodem, że jestem już od 8 lat wdową czyli sama? czy małe trudności finansowe? Czyli sprawa psychiki? Może odczyta to jakiś lekarz to proszę o diagnozę :)

Gość gość
Ja też gryze..aż mi krew leci.chciałabym mieć ładne palce ale się nie da.u mnie to jeszcze gorzej bo jestem wokalistką:-/ ale.nie umiem się powstrzymać..