Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niania w ukrytej kamerze

Zanim zatrudnisz nianię..., czy warto miec ukrytą kamerę ?

Polecane posty

Gość uu brzmi fajnie
Gówno prawda... z resztanawet by nie wiedziala o kamerc dopoki by czegos nie przeskrobala a ewtedy sama poszlaby siedziec i nikt by nie myslal zeby pozwac rodzicow i oskarzyc o 'podgladanie' czy takie tam... bzdyry piszesz i tyle :D

Gość nie podoba mi sie
Niestety to nie bzdury. W Polsce nie wolno nagrywac nikogo bez jego zgody. Nianai gdyby wyszla na jaw sprawa z kamera mialaby pelne prawa do podania rodzicow do sadu. I sprawe by wygrala. Takie jest prawo. Ale nianie trzeba sprawdzac na rozne mozliwe sposoby. Zanim zainstalujecie kamere trzeba znalezc zaufanych ludzi, ktorzy w ciagu dnia wpadna do waszego domu pod byle pretekstem, rodzice tez powinni na poczatku jak najczesciej wracac o roznych porach do domu. W koncu takiej niani powierza sie swoj najwiekszy skarb :-)

Gość to prawda nie wolno podglądać
i podsłuchiwać bez zgody podglądanego/podsłuchiwanego, ale niania by o tym nie wiedziała dopóki by nic nie przeskrobała...jeśli natomiast znęcałaby się psychicznie bądź fizycznie nad dziecko Sąd na pewno przeważyłby szalę na korzyść rodziców, byłby wobec nich przychylny oglądając taki materiał i dostaliby jedynie naganę/ grzywnę albo wcale i by nie byli ukarani, a niania zaś spędziłaby w pierdlu długie lata! warto zainwestować w kamerę dla własnego spokoju i bezpieczeństwa dziecka! co jest priorytetem! wolę tułać się po sądach niż mieć katowane dziecko! niektóre pseudonianie potrafią się nieźle kamuflować i robić dziecku krzywdę tak, by rodzic nic nie zauważył! więc nie mówcie, że miła twarz oraz referencje wzbudzą zaufanie, bo czasami to są mylne spostrzeżenia! a co do filmu żałuję z całego serca, że go obejrzałam! oby ta baba w piekle się smażyła! tam jej jest miejsce! brak słów...szkoda tej dzieciny! szkoda, że była bita wcześniej i dopiero po jakimś czasie rodziców coś tknęło!:o masakra! tacy ludzie jak ta niania nie powinni żyć!

Gość mój syn ma 2 lata
nie trzeba tak się zachowywać jak ta ... (nie znajduję cenzuralnego słowa na tą kobietę - chociaż nazywając ją kobietą obrażam naszą płeć:-( Znam przypadek kiedy niania opiekowała się 6 miesięcznym dzieckiem, ono było marudne bo ząbkowało i niani nie było na rękę całe dnie zabawiać dziecko więc trzymała małą parę minut nad odkręconym gazem. Dziecko się na wdychało gazu i potem spało cały dzień.

Gość kasiakatarzyna xyz
Bzdury z tym pozwoleniem na kamerę. Ja mam kamerę i poinformowałam o tym nianię. Kamer jest kilka. Jedna niania nie zgodziła się na pracę u mnie, czyżby miała coś do ukrycia ???

Gość to prawda nie wolno podglądać
kasiukatarzyno, poinformowałaś nianię, nianią nie odmówiła, więc tak jakby dała pozwolenie na filmowanie...z jednej strony to dobre, bo nie posunie się do tak drastycznych działań, ale czy z drugiej właśnie to powiadomienie nie ma drugiej strony medalu? są takie przypadki gdzie niania wychodzi poza dom i tam wyładowuje swoje frustracje na dziecku, wtedy rodzic o tym nie wie, a dziecko i tak jest bite czy gnębione lub po prostu niania nieodpowiedzialnie się zachowuje...ja nie informowałabym jednak, sprawdziłabym co się kryje za tą uroczą buzią, może jakiś diabeł wcielony:) gdy niania wie o kamerze może grać na pokaz czyż nie?

Gość NianiaNiunia
Pamietajcie, ze prawo w Polsce jest popierdolone i moze sie zdarzyc tak, ze sad nie uzna waszej racji zainstalowania kamery w domu (kamera wykryla znecanie sie nad dzieckiem), tylko zajmie sie nielegalnym podgladactwem. Dlatego najlepiej poinformowac nianie o kamerze, najlepiej na pismie, ze niania sie na to zgadza. To niejako spowoduje, ze niania bedzie sie przykladnie zachowywala. Nie rozumiem osob, ktore zajmuja sie dziecmi, a wcale nie maja do tego cierpliwosci. Sama nie opiekowalam sie dziecmi mlodszymi niz 5 lat, po prostu wiem, ze nie dalabym sobie rady. Stawki sa kuszace, nie powiem, ale po co brac sie za cos, do czego sie nie nadaje? Ja mysle, ze podstawowym kryterium przy szukaniu niani jest sprawdzenie jej doswiadczenia. Nie zadne ciocie, kuzynki, tylko rodzina niespokrewioniona. Wazny jest wywiad srodowiskowy, czy ma rodzenstwo, rowniez mozna podpytac nauczycieli w szkole. I jej wyglad, bo to duzo mowi o czlowieku. No i w jaki sposob kontaktuje sie z dzieckiem: czy jest wymuszona, czy leniwa, czy chetna do zabawy, czy jest asertywna i konsekwentna, w jaki sposob odnosi sie do dziecka i jak je karci. Warto wpadac raz na jakis czas do mieszkania, ot tak, zeby sprawdzic. I moja osobista opinia: im starsza dziewczyna, tym lepiej. Zauwazylam, ze mlode siksy nie potrafia opiekowac sie dziecmi i nie maja rodzicielskiego instynktu na tyle rozwinietego, aby mogly opiekowac sie dzieckiem. Dzieci ich nudza, sa sfrustrowane, denerwuje je ich placz. Pracuja jako nianie tylko ze wzgledow finansowych. Za to im starsza dziewczyna, tym lepiej, bo jest dojrzala. Oczywiscie, to nie regula, roznie sie zdarza.

Ja również przez kilka lat byłam nianią dla cudownych chłopców i nie mam pojęcia czy była zainstalowana kamera. Spełniałam swoje obowiązki jak należy i myślę że świadectwem tego był okrzyk radości każdego dnia kiedy się pojawiałam w pracy i płacz kiedy w drzwiach robiłam pa pa i szłam zmęczona do domu:D. Myślę że jako matka może i zainstalowała bym kamerkę ale wiem też że gdybym to ja wiedziała że jestem obserwowana podczas pracy to czułą bym się troszkę nieswojo i pewnie trzęsły by mi się ręce :D ale wiecie...różne są osoby i jeżeli ktoś czuje że powinien to kamerka wskazana.

Gość GERMANO.PL
jasne że warto, kupując kamerkę dajesz sobie komfort psychiczny i możesz swobodnie pracować kamery szpiegowskie na http://www.germano.pl

Gość Daniela434
Wydaje mi się , że tak. Ja tutaj http://jbpartner.pl/ zamówiłam kamerę ukrytą w zegarze, dzięki czemu moge sprawdzić każdą nianię jak podchodzi do mojego dziecka.