Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedna z natalii

Dziś pierwszy raz przyjdzie do mnie na obiad, kupiłam sporo rzeczy ale...

Polecane posty

Gość jedna z natalii

co ugotować... Pomóżcie dziewczyny... mam jajka, mleko, bułke tartą, rybę, ryż, makaron, ziemniaki, pomidory, ananasa, seler, groszek, kukurydze, fasole, bób, marchewkę z groszkiem. I to chyba na tyle :classic_cool:

Gość rybka smazona frytki
hm pomidor z selerem nie wiem ale spróbuj moze jeszcze dowal kukurydzy

Gość tzejra
podaj sórowy bób:classic_cool:

Gość dziękuję nie jestem głodna
rybę usmaż podaj z ryżem, z reszty zrób zapiekankę;D

Rybe,purre ziemniaczane,z pomidorow salatke z cebulka a na deser ananas,z ta fasola,groszkiem i bobem sobie daruj.

rybe usmaz w panierce, mozesz jeszcze przed panierowaniem polozyc na filecie zolty ser i dopiero pozniej panierowac i smazyc - bedzie pycha. do tego zrob kuleczki ziemniaczane - ugotuj ziemniaki, zrob pure, dodaj surowe jajko, bulke tarta, uformuluj z tego male kulki i smaz na patelni. Mysle ze marchewki z groszkiem do tego nie podawaj. Zrob surowke z selera - eler obrać umyć i zetrzeć na grubej tarce i polać wyciśniętym sokiem z cytryny,żeby nie z czarniała.Obrać jabłko i też zetrzeć i dodać do selera potem dodajemy śmietanę lub jogurt i cukier według uznania,trzeba wymieszać żeby wszystkie składniki się wymieszały. Jak nie masz jablka to trudno wystarczy sam seler. Mozesz tez zrobic salatke z selera - trzesz seler na grubej tarce- chyba ze juz kupilas taki utarty, dodajesz ananasa pokrojonego w drobna kostke, kukurysze, jak masz to szynke drobno pokrojona i mieszasz z majonezem - pycha! a na deser jak chcesz mozesz zrobic ryz na slodko cyzli ugotowac go w mleku z cukrem a pozniej polac dzemem, sokiem lub posypac cynamonem :) albo szybko mozesz zrobic np. faworki :p

piersi wystarczy jak podasz, przeciez kupowac nie musisz chyba?