Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Luna1998

Miesiączka.

Polecane posty

Gość ja dostałam w szkole i
jedna paczka kosztuje ok. 5 zł. Musisz iśc do sklepu i sama sobie wybrać.

Gość ja dostałam w szkole i
to zależy jak bolesne będą twoje miesiączki. Niektóre dziewczyny podczas okresu mdleją. Jeżeli będziesz się czuć bardzo źle to proś mamę o zwolnienie.

nie słuchaj przerwy,powiedz mamie,wcale to nie wprowadzi niezręcznej atmosfery tylko sie do siebie zbliżycie :) przerwa ma za małe tzytzuszki,żeby sie znać na sprawie :classic_cool: słuchaj dojrzałych fizycznie i nie tylko dziewczyn :classic_cool:

Ja dostałam miesiączki 2 dni temu i cieszę się że byłam przygotowana... Pierwsze miesiączki bywają zazwyczaj skąpe,ale nie w moim przypadku... Była tak obfita,że masakra;pp A ja miałam przy sobie dwie wkładki (masakra wypłynęłoby mi i z nimi),i dwie podpaski o dużej wchłonności. Ja radziłabym ci podpaski Always ultra o dużej wchłonności bo nigdy nie wiadomo jak bardzo okres będzie obfity;) U mnie nic nie było widać bo miałam wkładkę na sobie (od kilku dni nieustannie bolał mnie brzuch i głowa) Poszłam do lekarza,gdzie stwierdzili bóle przedmiesiączkowe;p Tylko uważaj! Jeśli boli cię brzuch w dole idź do lekarza i upewnij się czy to te bóle... Będziesz przygotowana odpowiednio:):):):):) PoZdRaWiAm;**

a i jeszcze jedno. Ja bym ci radziła w pierwszych kilku miesiączkach nie ćwiczyć (przetestowałam na własnej skórze) Bardzo kręciło mi się w głowie.. Nie ćwicz szczególnie gdy masz bardzo obfity;P

Podczas miesiączki można ćwiczyć jednak lepiej zgłosić to osobie prowadzącej. Miesiączka nie jest jakąś tragedią jak to niektórzy przedstawiają i można normalnie z nią żyć. Miesiączka to nie choroba. Warto jednak wiedzieć że wraz z krwią tracimy żelazo i należy je uzupełnić poprzez odpowiednią dietę - przeczytaj art z tipów http://goo.gl/38OOZ