Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolka102

Ciemnie kropki w kupce 5 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość Karolka102

Witam! Chciałabym się doradzić odnośnie kupek niemowlęcych - temat rzeka :) Moja córcia już od dawien dawna robiła kupki z małą ilością śluzu, może dwie "niteczki" na jedną kupkę. No i te kupki były cały czas troszkę luźne, ale to nie biegunka. Po wprowadzeniu nowości słoiczkowych niunia robi już ładne, bardziej stałe kupki, tylko obowiązkowo musi być zupka z marchwi i ziemniaka raz dziennie. TYlko martwi mnie fakt, że już 2 raz w kupce były jakieś ciemne, ciemno-zielone kropki-grudki. Rozgniotłam jakby te grudki i kupka zrobiła się pomarańczowa, jak od marchwi, chociaż kawałki marchewki też były w kupce. I tak właśnie zastanawiam się czy marchew może przybrać taki dziwny kolor? Dziękuje z góry...trochę się zakręciłam... P.S. chciałam zapytać dziś pediatrę o te kupki, ale niestety wolne miejsce dopiero w poniedziałek:(

Gość Karolka102
Wiesz dobra matka nawet czasem w kupie dziecka musi pogrzebać dla zdrowia dziecka, żeby w porę ujrzeć coś niepokojącego

Gość na serio obserwujesz
w takim razie jestem wyrodna matka, bo nigdy w gownach sie nie babralam 🖐️

Gość jeżeli nie dałaś
jej kiwi to prawdopodobnie grudki z żelaza. Po zjedzeniu kiwi cała kupa będzie usłana małym kropkami ale to pestki, moga to być rownież części jedzenia ze słoików, kawałeczki dyni i tak dalej, jedzenie się utlenia więc przyjmuje czarną barwę, mogą to być również odrzuty z przemiany materii czyli nadmiar żelaza co też wyróżnia się kolorem zielonym, a w słoikach zawsze jest jakieś żelazo, w mleku żelazo w produktach zielonych (typu brokół i inne ) też żelazo. Moim zdaniem nie zawracaj głowy lekarzowi bo nie warto kupa dziecka zmienia się w raz z jego wiekiem. Sama zobaczysz. Niepokojące w kupie natomiast są małe białe glizdki które do tego się ruszają, widoczne zresztą gołym okiem cała kupa jest usiana nimi i widać jak się wiją. Jeśli tego nie ma to nie ma paniki. Dbaj o higienę rączek dziecka, często przecieraj husteczkami antybakteryjnymi gdy jesteś na spacerku.

Gość jeżeli nie dałaś
od żelaza kupa może zrobić się wręcz cała czarna :), może mieć zielone lub czarne resztki :). No dobra idę jeść śniadanie :) Mam nadzieję że pomogłam

Gość smacznego...
:O