Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikta09876

zawiedziona

Polecane posty

Gość nikta09876

Dzisiaj się dowiedziałam, że mój własny rodzony brat naśmiewa się ze mnie i mojego narzeczonego! Nie wiem w ogóle jak on tak może..... On ze swoją narzeczoną będą mieli ślub na 180 osób-łączna kwota za całość - 70 tyś zł!!! Z tym, że wesele wyprawiają im rodzice, oni sami nie dają oni złotówki ze swojej kasy. A ja z moim narzeczonym chcemy mieć wesele góra na 80 osób, bez żadnego wymyślania..... Mój narzeczony swoją połowę sam płaci- na rodziców nie ma co liczyć a mój brat ze swoją niunią śmieją się z mojego, że nie ma kasy na porządne wesele.... No kurde jak tak można? Aż mi się ryczeć chce, bo chciałam go wziąć za świadka i w ogóle byłam pewna, że nasze relacje są w najlepszym porządku..a tu taka pomyłka...Nie mam z kim o tym pogadać, bo swojemu M. na pewno nic nie powiem aby nie zepsuć jego relacji z moim bratem.....

Gość timikimi
a o tym nasmiewaniu to wiesz od braciszka czy od " życzliwych ludzi" nie wiem moze pogadaj z nim o tym ale nie wiem czy to cos da chyba najlepszym wyjsciem bedzie nie zwracac na to uwagi i cieszyc sie swoim szczesciem:) zreszta gdzie jest napisane ze wesela na 180 sa lepsze od tych na 80??

Gość a ja wole czekolade
a ja bym braciszkowi wygadala ale sam na sam ze twoj narzeczony przynajmnie potrafi zarobic na pokrycie polowy a on dostaje wszystko od rodzicow......wjedz mu na ambicje to moze mu sie odechce gadac a poza tym po co tym sie przejmujesz?

Gość nikta09876
dowiedziałam się od siostry....zdenerwowało mnie to bo nie wiedziałam, że mój brat może się naśmiewać z mojego narzeczonego i ze mnie za plecami a potem udawać miłego i w ogóle. No mój brat ma wszystko od rodziców, nawet samochód dostał, a mój narzeczony sam się wszystkiego dorabia, z czego jestem bardzo dumna. Ale sam fakt, że śmieje się z naszej "gorszej" jego zdaniem sytuacji.

Gość Abbey
Powinnas pogadac z bratem i jesli to prawda to wygarnij mu bez ogrodek, jak tak mozna? To przeciez najblizsza rodzina, czy nie powinniscie sie wspierac i nie oszczedzaj go!

ja tez bym mu wygarnęła! Nie dość, że korzysta z pomocy innych to jeszcze ma czelnosc wyśmiewać się z osób które same na to zarobiły. Żałosne zachowanie.

Gość nikta09876
pogadam z nim...ale już mi lepiej....przynajmniej wyrzuciłam z siebie swoje złe emocje

Gość sammer
Powinien się wstydzić że ciągnie kase od rodziców a nie się śmiać!Widać jest jeszcze nie dojrzały dzieciak w skórze dorosłego!!

Gość 12345654321
o ja pi......trzeba miec nasrane w lepie zeby na jeden wieczor wydac 70tys i jeszcze zerowac na rodzicach to z niego mozna sie wysmiewac a nie z ciebie. Widac ze brat woli przerost formy nad trescia. Nie wazna przysiega ale cale zamieszanie wokol niej i oprawa zalosne...

jeśi to faktycznie prawda-ja bym swojemu kochanemu(?) braciszkowi wygarnęla ,że ze mnie się wyśmiewa a sam ze swoją panienką nie dokłada złamanego grosza na własne wesele. ja rozumiem chęć pomocy ze strony rodziców,ale mnie samej by honor nie pozwalał żeby ciągnąć kasę od staruszków na 1 noc. i co to całe wesele finansują tylko twoi rodzice? a rodzice jej coś dokładają? a i absolutnie bym jego nie brała na świadka.a czy ty jesteś jakaś gorsza tylko dlatego że masz mniejsze wesele? moim zdaniem ładne opakowanie niekoniecznie daje gwarancję dobrego smaku.. ja nie korzystałam z pomocy rodzciów ani swoich ani męża-owszem mieliśmy przyjęcie weselne tylko na 25 osób,zapracowaliśmy na nie sami,i jestem z tego nawet bym powiedziała dumna,że sobie poradziliśmy finansowo nikogo o nic nie prosząc.rodzice męża poruszyli raz temat pomocy przy weselu ''jak wam będzie brakowalo na coś to my pomożemy'' ale ja się uparałam,że sami i nie żałuję tej decyzji.nie chcę urazić absolutnie nikogo,komu rodzice pomagają w organizacji wesela-ale ja jednka wolałam sama na swoje zapracować:)

Gość A moze Twoja siostra troche
dodala, a brat tylko to tak sobie skomentowal ??

Podobno rodzice finansują naszych gości a narzeczonej swoich gości. Najzabawniejsze było to, że jej rodzice chcą duże wesele, wcześniej mówili, że nie będą oszczędzać na córeczce, wymyślali nieziemsko a potem się okazało, że chcieli aby moi rodzice zapłacili za swoich gości( za menu) oraz za wódkę, napoje( na całe wesele), fotografa, kamerzystę etc. :) Żałosne!!!!

Czegoś nie rozumiem.Chyba naturalne jest ,że na początku planowania wesela chyba każdy potrafi porozmawiać o podziale kosztów. To naprawdę ułatwia sprawę i potem nikt nie ma pretensji.