Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaaaaaasssia

czy powierzyły byscie dziecko powyzej roczku takiej opiekunce?

Polecane posty

Gość kaaaaaasssia

miła sympatyczna odpowiedzialna cierpliwa lubi dzieci ale nigdy wczesniej nie pilnowala ich na zarobek . miala stycznosc z dziecmi poniewaz zajmowała sie dziecmi w rodzinie i sama ma niepełnosprawną siostre..

Gość niby normalne
polecam forum ciąza, poród , macierzynstwo , znajdziesz tam topik "niania w ukrytej kamerze" autor o takimsamym pseudonimie jak tytuł topiku tylko musisz popszukać w rannych i okołopołudniowych tematach Obejrz film, jesli wogóle zechcesz ten topik znalezc

Gość kaaaaaasssia
dziękuje ;) może ktoś jeszcze sie wypowie?

Gość pla pla plalpakla
Zależy czy twoje dziecko ma równo pod sufitem. Ja byłam opiekunką. Bawiłam dzieci w rodzinie oczywiście za darmo i dwa razy na zarobek. Oboje dzieci , te na zarobek, miały fisia, dlatego nie chodziły do przedszkoli. Jedno z dzieci w przedszkolu ciągle stało w kącie i dlatego matka w końcu je z tamtąd zabrała bo nie chciała żeby jej dziecko przestało całe przedszkole w kącie. Ale z tamtej dziewczynki był kutafon!!! Ja się musiałam z nią męczyć, aż miałam dość i rzuciłam tamtą robotę w cholerę!!! Rodzice podawali jej płyn: "nerwosol". Ale tylko jak dostała szału już kompletnego. A mi jej usłógiwać żeby nie dostała szału. Nie wolno z opiekunki robić słóżki swojego dziecka! To jest pracownica wychowująca dziecko a nie służąca dziecka!!!

Gość kaaaaaasssia
papalala ja pytam bo własnie zaczynam szukac pracy jako opiekunka wiem ze moj brak doswiadczenia bedzie przeszkoda ale uwazam ze sie do tego nadaje.. licze sie z tym ze mało która mama chce kogos bez doswiadczenia - tylkoze przecuiez jesli im nie bede odpowiadala to moga mnie zwolnic

Gość pla pla plalpakla
To życzę ci żebyś trafiła dobrze i na dobre dzieci. Ja mam dość dzieci raz na zawsze. A do braku doświadczenia nawqet się nie przyznawaj. Oglądałaś filmy to wiesz jak się obchodzić z dziećmi. Ja ze swojej strony dam ci radę: Nie wczuwaj się w matkę. Ty jesteś tylko wynajętym pracownikiem do zajmowania się czyimś dzieckiem, który może być zwolniony i z którym nikt się nie liczy. A tak naprawdę to dziecko będzie tobą rządzić, więc olej go z góry z boku i z podskoku.

Ja bym powierzyła tylko komuś sprawdzonemu- komuś kto się zajął dzieckiem sąsiadki, koleżanki... A najchętniej szukałabym wśród znajomych. Tak samo jak żłobek bym jakoś starała się sprawdzić (zakładając że chciałabym tam dziecko posłać).

Gość kaaaaaasssia
papla masz jeszcze jakies rady :)? z gór dzięki :) co do wczuwania sie to i tak chyba nieuniknione bo jestem odpowiedzialna i chciałabym zeby dziecko sie czulo dobrze ze mna :) i zeby było gzreczne Boziu pliss :)

Gość kaaaaaasssia
co do nie przyznawania sie to nie umiem kłamac;)

Gość ghghghghghghg
opiekunka z najlepszymi kwalifikacjami moze byc w rzeczywistosci sadystką,to nie ma nic do rzeczy,liczy sie to czy sie ma serce do dziecka.pogadaj z nią,zobacz cot o za osoba.Ja nigdy na zarobek dzieci nie pilnowałam,ale wiem ze byłabym swietna bo dzieciaki mnie uwielbiają,sama nie wiem czemu

Gość kaaaaaasssia
ghghghg pytam bo ja zaczynam sie rozgladac za praca niani bo krucho z praca na tym terenie, pytam bo wydaje mi sie ze brak doswiadczenia rodzice zle odbieraja.. juz odezwała sie do mnie jedna pani ale nie napomknełam jej o siostrze bo nie lubie tak ;/ chyba to zle .. ma przedyskutowac z mezem ta sprawe mam nadzieje ze da mi odpowiedz jakakolwiek a tymbardziej pozytywna..

Gość kryśka ta od bachorów
Dzieci cię uwielbiały bo nie miałaś ich na okrągło. Wszystko zależy od charakteru dziecka, jeśli to jest mały sadysta z ADHD to nawet jakbyś była świętą Teresą to w końcu i tak znienawidzisz dziecko z szajbą. Jeśli dziecko pluje na ciebie, wrzeszczy, przeszkadza i rozrzuca zabawki, kiedy ci każą posprzątać, i nikt z rodziców go nie strofuje!!!! A tobie każą być dla niego miłym gdy ci wali przed nosem drzwiami z szybą, która o mało nie wyleci. Uwierz mi, jak chcesz prtacować jako niańka to najpierw obejrz sobie supernianię i pomyśl czy warto podjąć pracę przy dzieciach i je znienawidzić. Bardzo mało jest dzieci grzecznych, miłych i kochanych. Ale do takich dzieci nie potrzebna jest opiekunka bo takimi dziećmi chętnie zajmą się teściowie. Tylko do dzieci debilnych najmuje się opiekunki. Dlatego wiedź co cię czeka z małymi cholerykami którym rodzice na wszystko pozwalają. Obce dzieci takie już od 2 lat są bardzo podłe dla kogoś kto musi przy nich zarobić na chleb. Ja wolę być sprzątaczką niż opiekunką do dziecka. A kobiety z wózkami na dworze, omijam szerokim łókiem - to jest efekt mojej pracy jako niańka. W swojej karierze opiekunki, na całą gromadę bachorów, tylko dwie dziewczynki były naprawdę kochane. Reszta to debile jakby żywcem wyjęte z programu o niezrównoważonych dzieciach.

Gość kaaaaaasssia
kryska to mnie pocieszyłas :(

nie powyżej roczku tylko powyżej roku, te młode matki są obrzydliwe , wszystko zdrabniają...bleee

Gość kaaaaaasssia
nie jestem matka