Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nauka poszła w las

nauka polskich dzieci!!gdzie ten temat???????

Polecane posty

Gość nauka poszła w las

Bo tam były takie mądre babki które by mi teraz na pewno pomogło :( i kogo ja teraz zapytam

Gość nauka poszła w las
Bo ja mam takie pytanie !!! jestem z mężem i 2 dzieci ,jak do tej pory mąż pracował no i zarabiał jakieś 200 f tygodniowo..postaraliśmy się o dodatki tz o Child Tax Credit Working Tax Credit. O Child Benefit. złozyłam ale jakos mi go przyznac nie chcą ,..ale to norma u nich...ok no i chodzi o to że tych dodatków jest ok 150 f tygodniowo,no chyba dlatego że mąż duzo nie zarabia.Mam szanse iść teraz do pracy na 4 godzinki dziennie ,podobno zarobie tam do 500 f miesiecznie.I moje pytanie czy ta praca pozbawi mnie zupełnie dodatków? czy zostaną one zmniejszone,prawdą jest że nie zarobie więcej niż jest tych dodatków.Próbuje męża przekonać że chce iśc do pracy bez względu na to czy będziemy mkieli dodatki czy nie !!

Gość nauka poszła w las
no nie mam babek nie ma odpowiedzi szkoda:(

Gość dodatki dodatki uk
jesli masz taka mozliwosc to idz do pracy ja bym poszła jakbym nie musiała wynajmowac niani. w pierwszym roku mialam dodatków 125 w drugim 98 teraz 77 a od kwietnia pewnie jakies 60 na tydzien dostaniemy bo wiadomo dochod coraz to wieksyz jest z roku na rok

Gość nauka poszła w las
Mam możliwość pójścia na 4 godziny dziennie.Tyko aby się nie okazało ,że zmniejszę nasz budżet ,zamiast powiększyć.Jaki dochód całkowicie pozbawia dodatków? czy męża cały etat i jakieś 200 f tygodniowo,no czasami 230 i moje ok.120 tygodniowo pozbawi nas dodatków?Albo inne pytanie czy rodzina 4 osobowa gdzie obydwoje rodziców pracuje i ma przeciętną pensję czyli ok 230 na tydzień,czy taka rodzina nie ma już dodatków?

Gość My mamy 370 na tydz
I mamy dodatki. chb ctc wtc i ema.

Gość nauka poszła w las
Zobaczymy,porostu nie chcę aby się okazało że po pójściu do pracy będę miała mniej niż do tej pory,bo wiadome że nie o to chodzi.

Gość nauka poszła w las
Zobaczymy,porostu nie chcę aby się okazało że po pójściu do pracy będę miała mniej niż do tej pory,bo wiadome że nie o to chodzi.

Gość nauka poszła w las
A i jeszcze jedna sprawa,czy taka praca (4 godziny dziennie) to jest chyba pół etatu,czy taka praca liczy się do zasiłku? do emerytury? do lat przepracowanych?

Gość jajajajjaja
Wszystko sie liczy. Nawet to,ze nie pracujesz,a masz dzieci tez sie liczy. poza tym,co to jest,z enie chca przyznac Child Benefit? Ten zasilek dostaja wszyscy,nawet jesli jedno z rodzicow jest w UK,a dzieci w Polsce. (jesli nie pobieraja w Polsce zasilku rodzinnego) Nie ma opcji,ze wam nie dadza Child Benefit,a jak nie daja teraz to na pewno nadplaca od momentu zgloszenia.

Gość nauka poszła w las
Nie chcą przyznać bo nie dostali listu ,o który mnie prosili.Ja go wysłałam ,a oni twierdza że nic nie dostali.Nie martwię się bo wiem że prędzej czy później dostane.

Gość Niunia M
Czesc , wejdz na stronke Job center i tam jest ile godzin max mozesz pracowac, lub idz do Job center i powiedz jaki masz problem oni CI pomoga, chyba jest 16 godzin tylgodzniowo, ale nie estem pewna.