Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buuuuuu1

Moja siostra ma anemie

Polecane posty

Gość buuuuuu1

co powinna jesc zeby to wyleczyc

Gość była anemiczka
Natkę pietruszki, wątróbkę, i co tam jeszcze zawiera żelazo.

i do tego szpinak, buraki...i najlepiej żelazo w tabletkach.

kompot z jabłek i buraczków, wołowine o ile dobrze pamietam, sok żurawinowy :p

Gość Przede wszystkim powinna
zazywac zelazo. Nalezy tez ustalicz przyczyne anemi. Mogl to byc wewnetrzny krwotok, albo zla dieta. Domowy sposob na anemie to woda z kiszonych burakow. Buraki obrane i pociete zalac slona woda. Zeby szybcjej kisly mozna dac skorke z chleba. A potem pic ta wode , mnie smakuje. ZImny barszczyk.

Gość buuuuuu1
Dzieki wielkie dla wszystkich ktorzy odpowiedzieli. Lekarz kazal tez powtorzyc jej badania krwi i powiedzial ze ma problemy z tarczyca ktorych nigdy nie miala? co sie z nia dzieje, przeciaz ma dopiero 29lat

no i co ze ma 29? ja mam 21 i tez mam anemie :o bez przesady.. wystarczy lukac tabletki i tyle.

Gość buuuuuu1
Jakie tabletki,Husky ? Lekarz kazal tylko jej zmienic diete na bogata w zelazo wiec kupila szpinak , rostbef, watrobke, jajka, fasole. Dalam jej tez moja multiwinamine czyli wszystkie witaminy od A doZ i dzienna dawka zelaza jest wyszczegolniona jako 100%. I bierzasz jakies specjalne tabletki przepisane od lekarza. Please, napisz.Zreszta moze jej lekarz tez jej cos przepisze bo kazal przysc ponowine i zrobic badania krwi.

no skoro jej przepisal tabletki, to tam pewnie juz jest żelazo. z ta chemia w tabletkach tez nie przesadzajcie w druga strone. ja biore ascofer, no ale mi je zalecił lekarz. wiec tez lepiej sie z nim skonsultujcie zanim zaczniecie ladowac kolejna chemie.

no i tak nie panikujcie, to tylko anemia a nie jakis nowotwór. wystarczy brac prochy, 3 mies i gitrara wraca wszystko do normy.. tyle ze zalezy jakie ma podloze ta anemia, u mnie pokarmowe i po honorowym oddawaniu krwii, co sie czesto zdarza. duzo ludzi to ma i zyje, nie przesadzajcie.. to jest problem na skale: niedobór witaminy C i czeste przeziebienia

Gość buuuuuu1
Dzieki Husky.Siostra idzie do doktora w czwartek zobaczymy co powie.Wydaje mi sie ze siostra jest troche niejadkiem i boi sie tez utyc i moze dlatego ma anemie. Z drugiej jednak strony wcale nie jest watla wazy ze 60 kg przy wzroscie 170 pare.Mam nadzieje ze sie wyleczy po tych 3 miesiacach. Musze ja jakos dopilnowac zeby lepiej jadla.

Gość oliwka7615
a jak u niej jest z miesiaczkami?? ja chorowalam kiedys na anemie az pol roku wlasnie przez obfite miesiaczki mi pomogly przy tym ziola hemorigen no i oczywiscie dieta. duzo zdrowia zycze.