Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Przebisnieg22

Jestem taka nieśmiala :(

Polecane posty

Mam już 22 lata, a w moim życiu nigdy nie było prawdziwego faceta. Przyczyna tego tkwi zapewne w nieśmiałosci. Spotkałam na swojej drodze już kilku chłopaków, z którymi miałam ochotę nawiązać bliższą znajomość - łączyły nas wspólne tematy, zainteresowania, spojrzenie na świat. Podobali mi się też wizualnie. Niestety, skończyło się na wzdychaniu, bo nie potrafiłam zwrócić ich uwagi. Nawet jeśli dwaj z nich wydawali się mną zainteresowani, to nie umiałam okazać im swojego zainteresowania, zakładając od razu, że i tak nic z tego nie będzie ( podobali się także wielu innym dziewczynom, dużo atrakcyjnieszym niż ja). Dlatego wciąż jestem sama. Po części dobrze mi z tym, ale też żałuję, że nie mam szans na prawdziwą miłość.

Gość llpp
Ale czego sie spodziewasz? Pocieszen, ze na pewno kogos sobie znajdziesz(patrz post wyzej) od ludzi, ktorzy cie nie znaja? Prawda jest taka, ze niesmialosc dziala jak hamulec w samochodzie, nie pozwala przezyc zycia w pelni i strasznie ogranicza.

No właśnie ja chyba na taką wyglądam :( Staram się uśmiechać i jestem miła dla ludzi, którzy do mnie podchodzą, ale na widok fajnego chłopaka, plącze mi sie język :/ Jestem chyba zbyt cicha i aspołeczna, a oni raczej błyszczą w towaarzystwie.

nie trzeba błyszczec aby ktos cie dostrzegł nie bądz nie dostepna a jak ktos cie zaprasza gdzies to nie omawiaj no chyba ze ci sie koles nie bedzie podobał ;)

Do tej pory nie byłam nigdzie zapraszana. Czasami jedynie niektórzy do mnie zagadywali, ale nie umiałam pokazać, że mi na kimś zależy.

zapisz sie gdzies np na fitness poznasz tam nowe kolezanki i moze na jakims wypadzie z nimi poznasz fajnego kolesia

Ale problemem nie jest brak fajnych facetów w okolicy ;) Znam wielu fajnych ze studiów, z kółka - niektórzy tacy, że niejedna mogłaby o takim pomarzyć. Problem w tym, że nieśmiałe dziewcze może być dla nich tylko koleżanką, na partnerki mężczyzni obierają sobie pewne siebie seksbomby.

to nie prawda pewnie wyczytałas to z babskich gazet :D faceci chcą normalną dziewczyne z którą nie bedą sie nudzic ;)

Jakoś tego nie zauważyłam...Za to nieraz widzę, że im pewniejsza siebie panna, tym więcej facetów za nią lata.

Nie jestem tego taka pewna...Z tego, co zauważyłam, dla większości facetów liczą się głośne, pewne siebie panienki, z którymi moga się pokazać.

Gość her komendante
zależy jak wyglądasz

Gość her komendante
normalnie czyli średnio

Gość her komendante
normalnie czyli średnio

Nie tyle odrzucają, co po prostu nie wiedzą, jak zrobić pierwszy krok. Tutaj mężczyzna musi wykazać się cierpliwością. Ogólnie to źle być nieśmialą. Każda pewniejsza od siebie dziewczyna sprzątnie ci chłopaka sprzed nosa.

Gość ja lubie niesmiale
ale musi byc jakas granica, facet nie moze zdobywac kobiety w nieskonczonosc bez zadnych sygnalow z jej strony, takze nawet niesmiala musi sie choc troche przelamac

Gość her komendante
średnio to też może być szaro a to oznacza że musisz zmienić coś w wyglądzie i to o 180 stopni

Gość po pierwsze to
sa faceci ktorzy lubia niesmiale, a jesli taki sie Toba zainteresuje i Tobie tez przypadnie do gustu, to na pewno przy takim nie wyjdziesz na nachalna jesli zrobisz jakis krok, wrecz przecwinie, taki facet bedzie wniebowziety :D

Szaro niekoniecznie, bo nie wyglądam jak jakaś kujonka. Mój styl ubierania to raczej klimaty etniczne, moda z indie shopów, dużo brzeczącej biżuterii.

Gość bas bassssssssssssssssssssssss
tez kiedys bylam niesmiala , ale wpeewnym momecie przelamalam sie , zrobilam sie rozgdana, chodzilam na imprezy , dyskoteki :) Teras jestem mezatka. Musisz sie przelamac , wyjsc do ludzi do znajomych , i nieciagle sie uzalac nad soba to n ic niedaje.

Gość pewien 30-latek
moja rada jest jedna: potrzeba ci twardego, pewnego siebie i dojrzalego faceta jak ja :classic_cool: przy takim nabierzesz pewnosci siebie w mig :classic_cool: skąd jesteś? :)

Wychodzę do ludzi :) Chodzę na przeglądy filmowe, teatralne, bywam na koncertach, nawet raz na rockotece byłam. Nie lubię siedzieć w domu. Ale jakoś nikogo nie spotkałam do tej pory, a jeśli już, to nie wiedziałam, jak zachęcić tę osobę do bliższego poznania.

Gość pewien 30-latek
moja rada jest jedna: potrzeba ci twardego, pewnego siebie i dojrzalego faceta jak ja :classic_cool: przy takim nabierzesz pewnosci siebie w mig :classic_cool: skąd jesteś? :)