Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiskaa

UCZULENIE NA NABIAŁ ;( POMOCY!!

Polecane posty

Gość Kiskaa

Prawdopodobnie jestem uczulona na nabiał, ponieważ po zjedzeniu czegokolwiek, co zawiera większe ilości białka (jogurty, sery, mleko) natychmiast na mojej twarzy pojawiają się brzydkie wypryski :( i na pewno to nie jest trądzik... Wiem, ze kiedys miałam skazę białkową, ale pozniej w ogole nie jadlam zadnych jogurtow, ani nie pilam mleka, więc nie mialam zadnego problemu. Dopiero ostatnio coraz bardziej mi to posmakowało i kiedy już 'namiętnie' zaczęłam jeść te produkty pojawił się problem :( i teraz za kazdym razem, kiedy nawet zjem jeden jogurt od razu mam wypryski na całej twarzy i szyji :( od jakichs dwoch tygodni piję wapno, bo słyszalam, ze to pomaga, ale nic... Co robic? Chcialabym normalnie jesc płatki z mlekiem, jogurty z musli, ale nie mogę ;( są jakies tabletki, czy cos innego...? Pomozcie, proszę! :(

Gość po prostu nie jedz
dużo ludzi nie może czegoś jeść - pomimo że mają na to apetyt - i żyją,

Gość nie ma innego sposobu jak
nie jedzenie nabiału. W zasadzie póki co jedyną skuteczną formą leczenia alergii jest unikanie alergenów... Zrób sobie może badania na alergie własnie na nabiał to potwierdzisz czy to faktycznie alergia.

Gość Kiskaa
no wlasnie chodzi mi o jakis sposob, zeby mozna bylo jesc (moze tylko w mniejszej ilosci)...

Gość a propo
moja corka miala skaze musialam calkowicie wyeliminowac wszystko co ma mleko krowie i nawet wolowine , dawalam wapno, amarowalam alantanem, teraz je wszystko mleko tez. kozie mleko nie uczula i mozna je pic do woli

Gość Kiskaa
A przez jaki okres czasu trzeba regularnie zażywac wapno, zeby widac bylo rezultat?

Gość ja tez łykałam wapno
i po jakimś czasie okazało się, że jestem na nie uczulona- ze wszystkim trzeba uważać i nie przesadzać.