Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stediril

Prośba o pomoc

Polecane posty

Gość stediril

Hej, dziewczyny. Wklejam mój post z topiku o tabletkach, bo niestety przy dwójce dzieci nie jestem w stanie śledzić na bieżąco, poza tym liczę na to, że zakładając osobny temat szybciej doczekam się odpowiedzi. Za które z góry dziękuję :) Pół roku po porodzie postanowiłam wrócić do tabletek (brałam wcześniej przez 7 lat stediril, bez przerwy), bo jednak gumki w małżeństwie "przyzwyczajonym" do seksu bez, się nie sprawdzają. Dzisiaj 5 dzień cyklu, 5 pigułka. Do tej pory byłam święcie przekonana, że zabezpieczenie pojawia się wraz z 1 pigułką, ale w tzw. międzyczasie zmienili ulotkę (2008 r.) i co widzę - jest napisane, że powinnam przez 7 dni stosować dodatkowe zabezpieczenie. To jak to w końcu jest? Bylam już uhahana, bo liczyłam na dzisiejszy miły wieczór z mężem, ale ulotka zasiała we mnie wątpliwości. Dodam, że nie mogę zajść teraz w ciążę, bo jestem po cesarce z powikłaniami no i... jesteśmy rodzicami bliźniaków PS. Do dziewczyn biorących stediril i obawiających się, że będą miały problem z zajściem w ciążę. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że moje bliźniaki są właśnie "od tabletek", chociaż odstawiłam je na pół roku przed zajściem w ciążę To taka mała ciekawostka.

Jeżeli pierwszą tabletkę wzięłaś pierwszego dnia okresu to jesteś zabezpieczona od 1 dnia, przynajmniej ja zawsze tak miałam w ulotce. Ale ja nigdy nie brałam takich tabletek jak Ty, więc się nie kłócę, jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi, ja jednak bym się nie martwiła. Z tego co wiem (brałam tabletki prawie 8 lat) to dodatkowe zabezpieczenie przez 7 dni stosuje się wtedy, gdy zapomni się jakiejś tabletki w trakcie jej brania. Może jeszcze niech ktoś się wypowie, bo jak mówię, ja brałam M.In. Yasmin, OC 35, Harmonett.

Gość stediril
Dzięki za odpowiedź :) Pamiętam moje starania o ciążę i wiem, ze tak łatwo się w nią nie zachodzi (tym bardziej w pierwszych dniach cyklu, więc gdyby nawet coś, to i tak nie mam teraz owulacji), ale życie lubi płatać figle... Karolinka już jestem, masz bardzo smutny opis :( Rozumiem, że Twój synek był wcześniakiem, co się stało, że nie żyje? Nie zrozum mnie źle, nie chcę rozdrapywać ran, ale chyba Twój opis jest przyzwoleniem, żeby o to pytać. A pytam, bo moi synkowie też są wcześniakami i było z nimi bardzo źle (sepsa, niewydolność oddechowa [respirator ponad 36 dób] i od tego dysplazja oskrzelowo-płucna, wylewy dokomorowe, retinopatia, niedoczynność tarczycy itp - wymieniać mogę w nieskończoność), ale ŻYJĄ, mają dzisiaj 5 miesięcy i rozwijają się wspaniale.