Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blackpearl20

Dlaczego ateiści i niewierzący chrzczą swoje dzieci?

Polecane posty

Gość blackpearl20

Jak w temacie...

bo naciskaja rodzice/rodzina bo pozniej dziecku latwiej cos wybrac- nawet inna wiare, jak chce sie miec chrzest jako dorosly to za wiele zachodu z tym

Gość cobieta
nie wszyscy - ja jestem wierzaca i nie chrzciłam swoich dzieci .

Gość blackpearl20
Heh sory, ale to bardzo infantylny powód...

Gość cobieta
no , ale chciałaś powodow - to Ci ktoś napisał - nie wiedziałam ,ze będą tu one ocenianae .

Gość blackpearl20
Heh no sory ale myślałam że sakramenty przyjmuje się po coś, a nie bo tak wypada... przed rodziną... ok nie będę komentować, mam nadzieję że sami zauważycie jacy jesteście śmieszni..

Gość her komendante
bo są hipokrytami i chcą mieć z kościoła tylko to co im pasuje

Gość blackpearl20
No dla osób bez zasad i własnego zdania napewno jestem śmieszna...

Gość cobieta
och , jak łatwo jest nam oceniac ludzi tylko przez pryzmat kilku zdan , prawda autorko ? i to jeszcze napisanych anonimowo - ale jakże czujemy sie przez to lepsi - bo przeciez to inni są śmieszni - żałosny jest ten wątek .

Gość cobieta
No dla osób bez zasad i własnego zdania napewno jestem śmieszna...--------------------wiec będz taka mila i objaśnij nas " śmiesznych " jakich Ty dokonałaś już wyborów - a nie tylko Twoich pobożnych życzeń

Gość blackpearl20
Po pierwsze nie oceniłam nikogo tutaj bezosrednio gdyż wypowiadam się bezosobowo... Śmiesznymi są dla mnie ludzie którzy myślą co innego a robią zupełnie inaczej... którzy są tak konformistyczni i płyną jak zdechłe ryby z prądem ku zadwololeniu i uciesze społeczeństwa.. i żeby przypadkiem rodzina sobie źle o nich nie pomyślała... A co do ostatniego pytania o moje wybory to nie wiem o co chodzi...

poza tym chrzest to glupi przyklad, bo to sakrament dla dziecka a nie dla rodzicow

Gość blackpearl20
Heh chrzest to kardynalny przykład... bo ślub mozna wziąć cywilny i po sprawie...

Gość blackpearl20
heh ale ok, ruszmy inne przykłady... wiadomo po śmierci samemu się nie zadecyduje czy bedzie ksiądz czy nie... ale ostatnia posługa np... czyżby strach przed śmiercią był silniejszy od tego co ludzie powiedzą :P przepraszam że ironizuję...

Gość cobieta
co masz na myśli z tą ostatnia posługa - rozumiem ,ze to jest pogrzeb ?

Gość cobieta
A co do ostatniego pytania o moje wybory to nie wiem o co chodzi... ----------------wydaję Ci sie smieszni ludzie ,którzy dokonali takich a nie innych wyborów -i na taj podstawie ich oceniasz -czy są konformistami czy nie - i nie nie robisz tego bezosobowo - odnoisłaś sie do konkretnej wypowiedzi - a ona rodzi reakcję . Łatwo nam wygłaszać sądy i opinie - na podstawie kilku zdań o innych - trudniej zachować obiektywizm - zwlasza jeśli jest sie autorką topicku . No , chyba ,ze ten wątek mial temu służyć - podbudowaniu Twojego ego .

Gość No rzeczywiscie
ciekawe. Ludzie nie biora ślubu w Kościele, bo po co, a w ogóle to księża są be, ale z rak tychże księży chcą chrztu dla dziecka. Po co chrzcicie dziecko? Nie rozumiem. Jak sakramenty nic nie dają, to po cholere ten obrządek? Że co? Dla dziecka? Znaczy co ma to dać dziecku?